03 / 05 / 2024

Kripto paralarda büyük çöküş uyarısı! Mart ayının sonunda...

Kripto paralarda büyük çöküş uyarısı! Mart ayının sonunda...

Eskiden Tayland Merkez Bankası‘nda direktör görevini üstlenen bir müdür, yakın zamanda yaşanabilecek kripto çöküşüne ilişkin uyarılarda bulundu.



Kripto balonunun ilk dalgasının çoktan geçtiğine ve pek çok kripto para biriminin bu sene yüzde 40’tan fazla değer kaybı yaşadığına da vurgu yapan müdür, piyasalardaki genel eğilimin kripto paraları olumsuz etkileyeceğini öngörüyor. 

Kripto para biriminin dijital ekonomide bir finansal ekosistem hazırlamayaa yardımcı olurken, aynı zamanda finansal sistemler için risk oluşturduğuna da dikkat çeken eski müdür, ayrıca, riskli varlıklara sahip yatırımcıları bu senenin ikinci çeyreğinde daha dikkatli olmalarına ilişkin uyardı. 

Kripto paralarda büyük çöküş uyarısı! Mart ayının sonunda...

Koinfinans'ta yer alan habere göre; buna ek olarak Thammajai, Tayland hükümetinin kripto işlemlerini vergilendirme ve kripto para düzenlemelerini sıkılaştırma planlarına destek olduğunu belirtti. Yasadışı işletmelerin kara para aklama ve diğer yasadışı finansman amaçları için kripto para birimini kullandığının altını çizdi.

Hatırlanacağı üzere, Tayland, yakın geçmişte kripto vergi kurallarını gevşeterek planlanan yüzde 15 stopaj vergisinin kaldırıldığını duyurmuştu. Tayland Bankası, geçen ay, Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve ülkenin maliye bakanlığı kripto para biriminin bir ödeme aracı şeklinde düzenleneceğine vurgu yapmıştı.

Vatandaşa müjde! Fiyat artışlarına karşı yeni tedbir paketi açıklanıyor! 

Ekmeğe şok zam! Fiyatlara inanamayacaksınız!

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin aylık geliri değişecek! Dikkat ödemeler başlıyor!

50 yaş altına emeklilik müjdesi! Resmen açıklandı!

Ev fiyatları düşecek mi? İnşaat maliyetleri rekor kırdı!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön