30 / 04 / 2024

Kripto paralarda düşüş durdurulamıyor, şimdiye kadar 1 trilyon dolar piyasadan silindi!

Kripto paralarda düşüş durdurulamıyor, şimdiye kadar 1 trilyon dolar piyasadan silindi!

Kripto para piyasasında toplam 1 trilyon dolar silindi. Kripto paralarda düşüş devam edecek mi? Bitcoin ve Ethereum piyasasında son durum ne? İşte detaylar...



Yüksek enflasyonist ortamda riskli varlıklardan kaçışın ivme kazanmasıyla kripto para piyasasında geçtiğimiz senenin kasım ayında başlayan düşüş sürerken, LUNA'da son yaşananlar sebebiyle güvenilirliğin sorgulandığı piyasada Bitcoin ve Ethereum üst üste 7'nci haftayı da kayıpla kapattı.

Yapısı gereği ortaya çıktığı günden bu yana birçok kez sert iniş ve çıkışın gerçekleştiği kripto para piyasası, enflasyondaki artış ve bu paralelde oluşan yüksek faiz ortamı ile kasım ayından bu yana ağır darbeler aldı.

Terra platformu tarafından bir dolara eşit olmak üzere tasarlanan kripto para UST'nin fiyatını dengelemek için çıkarılan stabil coin LUNA'da yaşananların ardından güvenin sorgulanması ise çöküşün hız kazanmasına neden oldu.

 Kripto paralarda düşüş durdurulamıyor, şimdiye kadar 1 trilyon dolar piyasadan silindi!

Gelinen noktada ilk 10'da gösterilen ve çok sayıda yatırımcısı bulunan LUNA'nın değerinin sıfırlanması ve Binance'den delist edilmesi, sabit coinlerdeki istikrarsızlığın piyasanın geneline sıçramasıyla sonuçlandı.

Yaşanan gelişmelerle analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Nisan başında 2,1 trilyon doları aşan kripto para piyasasının toplam değeri 1,2 trilyon dolar seviyelerine indi. Bitcoin 558,6 milyar dolarla en yüksek piyasa değerine sahip kripto varlık olurken, Bitcoin'i ikinci sırada 237,6 milyar dolarla Ethereum takip ediyor. Peki, Bitcoin ve Ethereum piyasasında son durum ne? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön