05 / 07 / 2024

Kripto paraların şahı Bitcoin’deki yükseliş tabana da yayılıyor!

Kripto paraların şahı Bitcoin’deki yükseliş tabana da yayılıyor!

Eylül ayından bu yana en yüksek seviyeyi gören Bitcoin, sabah saatlerinde 21 bin 250 dolar seviyesinde fiyatlanıyor. İşte Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak'ın kripto para piyasası ile ilgili yaptığı o açıklamalar...



Kripto para piyasasının toplam değeri de tekrardan 1 trilyon dolar seviyesinde. Günlük hacimlerde de yükselişlere bağlı olarak düzelmeler var ve günlük ortalama 50 milyar dolar olarak gerçekleşiyor. 

Verilen detaylara göre, küresel piyasalar da karışık bir görüntü içerisinde. Pazartesi günü kapalı olan ABD piyasaları, dün Goldman Sachs'ın son çeyrek finansallarının beklentileri karşılayamaması nedeniyle haftanın ilk işlem gününde olumlu bir performans gösteremedi. Asya borsaları Japonya ve Çin’den gelen haberlerle dalgalanırken Avrupa yatay pozitif bir görünüm sergiledi. Bugün saat 13.00’de Avrupa’da açıklanacak olan enflasyon verisi piyasalar üzerinde etki yaratabilir. Beklenti enflasyonun yıllık yüzde 10,1’den yüzde 9,2’ye gerilemesi yönünde. Daha sonra saat 16.30’da ABD’den perakende satış verisini alacağız. 

Kripto paraların şahı Bitcoin’deki yükseliş tabana da yayılıyor!

Lider kripto para birimleri arasında yer alan Bitcoin oldukça kritik direnç seviyesi olan 21 bin 600 dolar seviyesinden ret alarak gün içerisinde 21 bin 250 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor.  Hızlı yükselişlerden sonra şimdilik akümüle olan Bitcoin için, yukarı yönlü hareketlilik olması halinde ilk kritik direnç seviyesi olarak 21 bin 600 dolar tekrar test edilebilir. Bu seviyenin üzerinde günlük kapanışlar yapması 23 bin 230 dolar seviyelerine kadar bir yükselişi de beraberinde getirebilir. Aşağı yönlü hareketlilikte ise ilk destek seviyesi olarak 20 bin 450 dolar seviyesinin çalışması beklenebilir. Bu seviyeye tutunamaması halinde 19 bin 550 dolar seviyelerini beraberinde getirebilir.

Shib sabah saatlerinde yüzde 20 civarında artış göstererek gün içerisinde 0.00001260$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Mayıs 2022’den beri düşen majör trend çizgisinden ret alan Shib, bu kırılımla beraber pozitif bir görünüm oluşturuyor. Yükselişin sürmesi  için 0.00001175$ üzerinde günlük kapanışlar yapması önemli olacak. Ardından gün içerisinde test edilen 0.00001285$ seviyesinin kırılması 0.00001460$ seviyelerine kadar yükselişi de beraberinde getirebilir.

Aşağı yönlü hareketlilikte da 0.00001175 dolar seviyesinin destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyeye tutunamaması durumunda bir sonraki kritik destek seviyesi olan majör düşen trend çizgisi 0.00001085 dolar karşılanabilir.

Kriptoda rüzgar tersine döndü! Yatırımcının yüzü uzun süre sonra güldü!

Kripto paralar Ocak ayının ilk yarısının galibi oldu!

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön