16 / 06 / 2024

Kripto yatırımcıları dikkat! ABD’den bankalara, kripto parala piyasalarını sallayacak şok uyarı geldi!

Kripto yatırımcıları dikkat! ABD’den bankalara, kripto parala piyasalarını sallayacak şok uyarı geldi!

Son zamanlarda büyük kan kayıpları yaşayan ve skandal haberlerinin sıklıkla duyulduğu kripto varlık piyasalarını etkileyecek bir haber daha geldi.



“TEMEL RİSKLER” VURGUSU

Yaşanan söz konusu olayların kripto varlıklarla ilişkili bir dizi önemli riski gösterdiği vurgulanan açıklamada, bankaların dolandırıcılık ve yasal belirsizlikler gibi kripto paralarla ilişkili temel risklerin farkında olması gerektiğinin altı çizildi.

Kripto yatırımcıları dikkat! ABD’den bankalara, kripto parala piyasalarını sallayacak şok uyarı geldi!

Düzenleme kuruluşlarının kripto varlıklarla ilgili faaliyetlere yoğunlaşan veya kripto varlık sektörüne yoğun bir şekilde maruz kalan banka iş modelleriyle ilgili önemli güvenlik endişeleri olduğu vurgulanan ortak açıklamada, kripto varlıklarının halka açık veya merkezi olmayan bir ağda ihraç edilmesinin veya tutulmasının güvenli bankacılık uygulamalarıyla çelişebileceği uyarısı yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde bu alanda yine büyük bir skandal yaşanmış, kripto para borsalarından FTX’in 3,5 milyar dolar tutarındaki varlığına Bahamalar’da el konulduğu bildirilmişti.

FTX’in istifa eden CEO’u Sam Bankman-Fried, 12 Aralık’ta ABD’nin suç duyurusunun ardından Bahamalar’da gözaltına alınmıştı. ABD’ye iade edilen CEO için savcılık, 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılması talebinde bulunmuştu.

Öte yandan geçtiğimiz yılın son günlerinde İngiltere’den ise kripto sektörünü sevindiren bir haber gelmiş, Ülkeye finansal yatırımcıyı daha fazla çekmek isteyen Birleşik Krallık hükümeti, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yerel aracıları kullanan yabancılar için kripto vergi muafiyeti uygulayacağını duyurmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön