29 / 04 / 2024

Kriz beyaz eşyayı da vurdu

Kriz beyaz eşyayı da vurdu

Türkiye’de altı ana beyaz eşya ürününde bir önceki yılın aynı dönemine göre düşüş kaydetti.



Beyaz eşya satışları bu senenin eylül ayında yüzde 0,4 düşüş gösterdi. Ocak-eylül döneminde ise satışlar yüzde 5 gerileme kaydetti.

TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer konu hakkında, "Sektörün, bütün olumsuzluklara karşı yılın son çeyreğinde toplam satışlarını artıracağına düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Türkiye’de altı ana beyaz eşya ürününde iç satışları ocak-eylül zamanında bir önceki yılın aynı zamanlarına göre yüzde 5 azalarak 6,36 milyon adede gerileme kaydetti. Satışlar, yıllık baz göz önüne alındığında ise yüzde 0,4 düşmüş oldu.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin açıklamış olduğu verilerde, iç satışlar yalnızca eylül ayında yıllık bazda değişim göstermeyip 769 bin 236 adet gerçekleşti.

Üretim ise, ilk 9 ay için yıllık yüzde 4 azalarak 24,6 milyon adet gerçekleşirken, yalnızca eylül ayında yıllık yüzde 3 artarak 3,17 milyon adede çıkmış oldu.

Toplam genelde ihracat, ocak-eylül dönemlerinde yıllık bazda değişim göstermeyerek 19 milyon adet olarak gerçekleşmiştir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön