27 / 04 / 2024

Kuba Mescidi 37 milyon dolar harcanarak yenileniyor!

Kuba Mescidi 37 milyon dolar harcanarak yenileniyor!

Medine'de bulunan, İslam dininin ilk mescidi Kuba'nın yenilenmesi çalışmaları için Suudi Arabistan hükümeti harekete geçti. Yenileme çalışmaları için 37 milyon dolar harcanacak



Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye gelişinden sonra inşaatında bizzat bulunduğu ve ilk namazın kılındığı mescid olma özelliğini de taşıyan Kuba mescidi, Kuba Vakfı tarafından elden geçirilerek, etrafı genişletilecek.

Medine Belediyesi’nin Kuba Vakfı ile yapacağı yenileme ve genişletme çalışmaları kapsamında Kuba mescidine geleneksel ve kültürel doku işlenecek. Medine Emiri Prens Abdul Aziz Bin Majed Bin Abdul Aziz, Kuba mescidinin yanındageniş bir araziye park yapılacağını da duyurdu.

Medine’ye gelen Müslümanların, sünnet olduğu gerekçesiyle gittiği ve iki rekat namaz kıldığı, Medine’nin girişinde bulunan Kuba mescidi, hadislerde, "İki rekat namaz kılmak umre sevabı almaya eş olarak görülmesi" nedeniyle Müslümanlar için büyük önem taşıyor. Kuba mescidi ayrıca, Hz. Muhammed’in her hafta cumartesi günleri Mescid-i Nebevi’den yürüyerek gittiği ve namaz kıldığı yer olarak biliniyor.

AA


Geri Dön