19 / 05 / 2024

Küçük yatırımcıya 7 önemli uyarı

Küçük yatırımcıya 7 önemli uyarı

Hazine ve Maliye Bakanı tasarruf sahiplerine BİST'i adres gösterdi peki hisse senedi yatırımında riskler ve temel ilkeler neler? Parayı katlamak mümkün mü? Fırsatlar ve riskler neler?



Dünya Gazetesi Yazarı Alaattin Aktaş, yatırımcının adeta "paran mı var derdin var" döneminden geçtiğini, enflasyon karşısında birikiminin erimemsi için çaba sarf eden küçük yatırımcının bunu başarırsa bu defa da enflasyonun üstünde bir getiri aradığını belirterek, hisse senedi piyasasının gözü kapalı girilip üç günde yatırımın katlanabileceği bir yer olmadığını dile getirdi. Büyük kazançların beraberinde büyük riskler de getirdiğini ifade eden Aktaş, "Son dönemde yaşananlara bakınca bu riskin daha da arttığı görülüyor. Küçük tasarruf sahibi borsada yatırım yapacaksa dersini iyi çalışmak zorunda" uyarısında bulundu. Borsada sadece getirinin değil ana paranın bir kısmının da kaybedilebileceği uyarısında bulunan Aktaş, küçük yatırımcı için şu tavsiyelerde bulundu:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön