Ekonomi

Kur Korumalı Mevduat hesabı olanlar dikkat! Ünlü ekonomist konuştu

Ekonomist Murat Kubilay, iktidarın başlattığı Kur Korumalı Mevduat sisteminin yasal olmadığını dile getirdi. Kubilay, devlet bütçesinden söz konusu mevduat hesabına para ayrılması için maliyetin bütçede yer alması gerektiğini dile getirdi.Ekonomist Dr

AKP’nin döviz krizine çare olarak gündeme getirdiği Kur Korumalı Mevduat hesapları devletin kasasına yük olmaya devam ederken, ekonomistlerden gelen eleştirilere bir yenisi daha eklendi.

Ekonomist Dr. Murat Kubilay, KKM’nin yürürlüğe girmesinin de devletin kasasından buna dair yapılan harcamanın da hukuksuz olduğunu dile getirdi.
 

Kubilay, kalem aldığı değerlendirmede, devlet bütçesinde bir harcama yapılacaksa bununla ilgili ödeneğin bütçe kanununda yer alması gerektiğini belirtti.

Ünlü ekonomist çeşitli nedenlerle ödeneğin yeterli olmadığı durumlarda ise ek bütçelerle bu ödemelerin yapılabileceğini söyledi.

6-12 aylık vadelerdeki hesaplar için henüz ödeme yapılmadığını hatırlatan Kubilay, devletin sırtındaki yükün daha da artacağını ifade etti.

Nisan ayına kadar Hazine’den 13,2 milyar TL ve Merkez Bankası’ndan 1,6 milyar TL ödeme yapıldığını belirten Kubilay, bir yandan da katılım gösteren şirketlerden de 10,2 milyar TL’lik kurumlar vergisinin alınmadığını söyledi.