16 / 05 / 2024

Kur Korumalı Mevduat hesabında Merkez Bankası’ndan yeni hamle!

Kur Korumalı Mevduat hesabında Merkez Bankası’ndan yeni hamle!

Döviz kurlarını dizginlenmek ve dolara olan talebi frenlemek amacıyla uygulamaya konulan Kur Korumalı Mevduat hesabında Merkez Bankası yeni bir adım attı. İşte mevduat sahiplerini yakından ilgilendiren haberin detayları…



NORMALLEŞME EĞİLİMİ BAŞLADI

Öte yandan yılın ilk Enflasyon Raporu’nu açıklayan Kavcıoğlu, TCMB’nin 2023 yıl sonu tüketici enflasyonu tahmininin yüzde 22,3’te sabit tutulduğunu bildirdi. 2024 yıl sonu tüketici enflasyonu tahmini ise yüzde 8,8’de sabit tutulurken, Bankanın 2022 sonu gıda enflasyonu tahmini yüzde 22 oranı ile değişiklik göstermedi.

Kur Korumalı Mevduat hesabında Merkez Bankası’ndan yeni hamle!

Şahap Kavcıoğlu'ndan satır başları şöyle:

- Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle geçen yıl enerji fiyatları yükselmiştir. Enerji fiyatlarında yaşanan olumsuz gelişmelerin yansımaları en büyük ticaret ortağımız olan Avrupa Birliği ülkelerinde rekor düzeyde açıktan izlenmiştir.

- Enerji fiyatları şoku geçen yıl başta enflasyon oranları olmak üzere tüm ekonomik göstergeleri etkileyen bir boyuta ulaşmıştır. Son dönemde enerji fiyatlarında yaşanan önemli gerilemeler sonucu normalleşme eğilimi görülmeye başlandı.

- 2023 yılına ilişkin enflasyon beklentileri Türkiye’de olduğu gibi çok sayıda ülkede aşağı yönlü güncellenmeye başlandı. Büyüme oranları öncü göstergelere göre toparlanma eğilimi gösterdiği görülmektedir. Derin bir resesyon olasılığının oldukça azaldığı öngörülmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön