16 / 05 / 2024

Kur korumalı mevduat hesaplarında yeni detay! 31 Aralık 2022'ye kadar...

Kur korumalı mevduat hesaplarında yeni detay! 31 Aralık 2022'ye kadar...

Kur korumalı mevduata ilişkin bugün yayımlanan yeni Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, hesaplara ilişkin yeni detaylar açıklandı. Buna göre hesapların 31 Aralık 2022 tarihine kadar açılabileceğine dikkat çekildi.



Faiz ve kâr payları

Mevduat kapsamında hayata geçirilecek asgari faizin politika faizi oranından az olamayacağı fakat Merkez Bankası'nın, yine politika faiz oranından düşük olmayacak şekilde yeni asgari faizi tespit edebileceği belirtildi. En düşük faizlerin de asgari faizlerden en ez 300 baz puan fazla olacağı açıklandı. 

Kur korumalı mevduat hesaplarında yeni detay! 31 Aralık 2022 ye kadar...

Vade sonunda ödeme

Vadenin bitiminde kurun vade başındaki kurundan az görülmesi halinde Merkez Bankası'ndan kur farkı ödemesinin yapılmayacağı açıklandı. Vade bitimi kur farkının ödenecek faiz oranını ve kar payını da aşması durumunda aradaki farkın Merkez Bankası’na bildirileceği ve Merkez Bankası taarfından bu miktarın hesap sahibine ödenmesi için sorumlu bankaya aktarımda bulunacağı belirtildi.

Vadenin bitimindeki kur oranının vadenin başladığı gündeki kurdan az olması halinde Merkez Bankası'ndan kur farkının ödenmeyeceği açıklandı. 

Vade bitiminde kur farkının, ödemesi yapılacak faiz ya da kar payından fazla olması durumunda kur farkı üzerinden tespit edilen miktar faiz/kar payından düşülecek ve Merkez Bankası'Nca destek hesabına yollanacak ve bu miktarın denk ya da düşük olması durumundaysa ödeme gerçekleştirilmeyecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön