28 / 04 / 2024

Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yeni rekor: KKM hesapları 1 trilyon 672 milyar 833 milyon TL oldu!

Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yeni rekor: KKM hesapları 1 trilyon 672 milyar 833 milyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) güncel verilerine göre Kur Korumalı Mevduat (KKM) 1 trilyon 672 milyar 833 milyon liraya yükselerek yeni haftada yeni bir rekora imza attı.



Kur Korumalı Mevduat (KKM) yeni haftada yeni rekora imza atarak artış gösterdi. Merkez Bankası, geçtiğimiz günlerde kur korumalı mevduat ürünü için getirilen faiz uygulamasını kaldırdığını açıkladı.  Mevduatta faiz limitinin kaldırılmasıyla KKM yükselişe geçti.

 Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yeni rekor: KKM hesapları 1 trilyon 672 milyar 833 milyon TL oldu!

Aynı zamanda bankaların döviz işlemlerindeki maliyetleri arttırmasıyla Kur Korumalı Mevduat (KKM)'ın şirketlerce kendini koruma için kullanılması TL mevduat oranında hedefe ulaşmak için bankaların yarışı KKM’de yeni rekor kırılmasına neden oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre 24 Mart haftası itibariyle KKM hesapları 1 trilyon 672 milyar 833 milyon liraya yükseldi. 11 haftalık artış 302.8 milyar liraya yükseldi.Bankacılık sektöründeki toplam mevduat , geçen hafta 130 milyar 814 milyon lira olarak kayıtlara geçti.

Söz konusu haftada yüzde 1,33 artan bankacılık sektörü toplam mevduatı, 9 trilyon 944 milyar 977 milyon lira oldu. Krediler 8 trilyon 246,7 milyar TL'den 8 trilyon 357,9 milyar TL'ye, mevduat 9 trilyon 814,2 milyar TL'den 9 trilyon 945 milyar TL'ye yükselerek değer gördü.

Peki tüketici kredi tutarlarında nasıl bir artış gerçekleşti?  Takipteki alacakların son durumu nedir? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön