29 / 04 / 2024

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Resmî Gazete’de yayımlandı

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Resmî Gazete’de yayımlandı

Kur korumalı mevduat sisteminde yapılan değişikliklerin ardından bundan sonra şirketlerine de 3 ay vadeli hesap açabilmesinin önü açıldı. Söz konusu karar, Resmî Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Yeni tebliğde sistemdeki hesaplara vade sonunda yenileme imkânı tanındı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 7 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğle vadeyi şirketler için de 3 aya çektiğini duyurdu.

Kur korumalı mevduata katılan hesapların vade bitiminde yenilenmesiyle ilgili de değişikliğe gidildi.

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Resmî Gazete’de yayımlandı

21 Aralık 2021 tarihinde ilk düzenlemede, dönüşümle açılan Türk lirası mevduat hesaplarının, sağlanan destekten bir defaya mahsus faydalanması hükmü vardı.

Son yapılan değişikliğin ardından kur korumalı mevduat sistemindeki hesaplara vade sonunda yenileme imkânı tanındı. Böylece yenilenen hesap, ilk açılıştaki destekten faydalanmaya devam edebilecek.

21 Aralık 2021 tarihinden itibaren başlayan kur korumalı Türk lirası mevduat uygulamasında ilk vade sonu tarihi 21 Mart olarak açıklanmıştı.

Kur korumalı mevduatta son durum ne? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön