19 / 05 / 2024

Kur Korumalı Mevduat'ta faiz yüzde 25'e çıkarıldı! Doların önüne kimse geçemedi

Kur Korumalı Mevduat'ta faiz yüzde 25'e çıkarıldı! Doların önüne kimse geçemedi

Merkez Bankası'nın arka kapı satışları, Suudi Arabistan'dan gelen milyarlarca dolar, Kur Korumalı Mevduat'ta sınırların kaldırılması doların önüne geçemedi. Alınan hiç bir önlem doların yükselişine engel olamadı.



DOLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR!

Nisan ayının ilk işlem gününü yatay pozitif bir seyir ile kapanan dolar/TL kuru, 5 günlük ortalamasının üzerine çıktı. Kademeli yükselişlerine devam eden dolar kuru 19,24 TL üzerinde fiyatlama görmeye başlarken, kurun bu seviye üzerinde kalıcılık yeni tarihi zirvelerin kaydedilmesi yönündeki endişeleri beraberinde getirdi.

KUR KORUMALI MEVDUATTA FAYDA ETMEDİ!

Son günlerde Kur Korumalı Mevduat'taki sınırlamaların kalkmasının Kur Korumalı Mevduat'ta sınırların hızla kaldırılması piyasalarda döviz yeterliliğine dair birtakım endişelerin oluşmasına neden oldu ve dolara olan talep arttı, dolar hırçınlaştı.

Kur Korumalı Mevduat ta faiz yüzde 25 e çıkarıldı! Doların önüne kimse geçemedi

BU HAFTA REZERVLER DÜŞTÜ!

Suudi Arabistan'dan 5 milyar dolar geldi. Rezervler bir hafta arttı ancak ikinci hafta Merkez Bankası'nın rezervleri düşüşe geçti. 

Dolar bu gelişmenin ardndan yine yükseldi. Mart ayının üçüncü haftasında 18,90 TL civarında olan dolar yavaş yavaş yükselmeye devam ediyor. Ne arka kapı satışları ne de Suudi Arabistan'dan gelen 5 Milyar dolarlık mevduat girişine rağmen Merkez Bankası'nın rezerleri geçen hafta düşüş yaşadı. Tüm bu gelişmelerin ardından doların ibresi yukarı yönlü.


Geri Dön