06 / 05 / 2024

Kur Korumalı Mevduat’ta parası olanlar dikkat! Çıkış başladı mı? Çıkan para nereye gidecek?

Kur Korumalı Mevduat’ta parası olanlar dikkat! Çıkış başladı mı? Çıkan para nereye gidecek?

Geçen sene bu aylarda yürürlüğe giren ve süresi bir yıl daha uzatılan Kur Korumalı Mevduat hesaplarına olan ilgi doların sabit kalması ve faiz oranları sebebiyle azaldı. Kur Korumalı Mevduat’tan çıkışın başladığı iddia ediliyor. Nasıl Bir Ekonomi yazarı ekonomist Alaattin Aktaş paraların nereye gide



Aktaş, “Kur Korumalı Mevduat’taki artış durdu ve düşüş de başladı” dedi ve bu gerilemenin devam edeceği öngörüsünde bulundu.

Aktaş’a göre KKM’den çıkan hiç kimsenin çektiği parayla döviz almayacağını ancak alsa bile iki nedenle yapacağını söylerek o nedenleri şöyle açıkladı:

KKM’de vade en kısa 3 ay. Parasını 3 aylığına bağlamaktan vazgeçenler KKM’den çıkıp döviz alabilir.

KKM’de dövizin herhangi bir faiz getirisi yok, ancak bankalar döviz hesaplarına geçmişe göre daha yüksek oranda faiz veriyor. İşte bu yüzden alacağı dövizi bankada tutmak isteyenler KKM’den çıkabilir.

Merkez Bankası verilerine göre, tüm bankalar ortalama altı aya kadar vadeli dolar hesaplarına yüzde 5.63 faiz uyguluyor. Euroda ise altı aya kadar vadeli hesapların faizi yüzde 2.40 seviyesinde. Ancak bu faizi bütün bankaların vermediğini, ayrıca faiz oranının da sık sık değiştiğini hatırlatmak gerek

MEVDUAT FAİZİ KKM FAİZİNDEN ÇOK DAHA YÜKSEK

KKM’de duran bir tasarruf sahibi en fazla yüzde 12 faiz alabilecek. Oysa bankalarda mevduat faizi ortalama yüzde 20-21 dolayında. TL mevduata çok daha yüksek faiz veren bankalar da var.

SGK Uzmanı, asgari ücrete yapılacak zam tahminini açıkladı: Bu rakamın üzerine çıkmaz!

Gram altın için 2023’e dikkat! Ezberler bozulacak! Hemen bakın!

Haberi duyan kulaklarına inanamıyor! Bir ilimizde su tarifesine indirim! 5 tona kadar…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön