16 / 05 / 2024

Kurban Bayramı'na günler kala dolandırıcılıklar arttı: 3-4 bin TL'ye kurban bağışı alınıyor! Aman dikkat! 

Kurban Bayramı'na günler kala dolandırıcılıklar arttı: 3-4 bin TL'ye kurban bağışı alınıyor! Aman dikkat! 

Diyanet’in 5 bin 950 TL şeklinde açıkladığı kurban bağışına parası yetmeyen dar gelirlileri hedef alan dolandırıcılar, 3-4 bin TL'ye kurban bağışı alıyor. Fakat kurbanı kesmeyip vatandaşları bu şekilde dolandırıyor. İşte ayrıntılar...



Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; TÜDKİYEB Başkanı Nihat Çelik, sahtekarların sahte dernek ve benzeri isimler altında 3-4 bin Türk Lirası bedelle kurban bağışı aldıklarına dikkat çekti. 

Açıklamasında, "Bu paralara kurbanlık hayvan yok. Bu dernekler dolandırıcıdır, tokatçıdır. Özellikle düşük fiyatla bağış açıklıyorlar, dar gelirli vatandaş da ucuz diye bunlara para kaptırıyor" ifadelerini kullanan Nihat Çelik, dolandırıcıların aldıkları bağışla kurban kesmediğinin, alıp kaçtığının altını çizdi. 

Başkan Çelik, dolandırıcılığın önlenebilmesi için kurban konusunda birinci derece sorumlu kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ‘taban fiyat' belirlemesinin gerekli olduğuna vurgu yaptı. 

Kurban Bayramı na günler kala dolandırıcılıklar arttı: 3-4 bin TL ye kurban bağışı alınıyor! Aman dikkat! 

"En zayıf bir kurbanlık piyasada kaça mal oluyorsa Diyanet bu fiyatı en alt limit olarak ilan etmeli. Sonra da ‘bunun altında fiyatla kurban bağışı toplayan dernek, vakıf kim varsa suç işliyor' diye ilan etmeli" açıklamasında bulunan Nihat Çelik, bunun yapılması halinde kimsenin afaki rakamlarla halkı dolandıramayacağını dile getirdi. 

"Bu ilanları verenler 3-4 bin liraya koyunu, koçu nereden bulacak da kesecek? Tabi ki kesmeyip parayı ceplerine atıyorlar" diyen Çelik, et fiyatlarının aracıların aşırı kar hırsı sebebiyle yüzde 30 oranında fahiş rakamlarla satıldığını da gündeme getirdi. 

Etten üreticinin de kasabın da çok az para kazanmasına karşın büyük parayı aracıların elde ettiğine vurgu yapan Çelik, Ticaret Bakanlığı'nın aracıları acilen denetim altına alması gerekli olduğunu dile getirdi. 

Öğrencilere vergisiz iPhone fırsatı! Vergisiz iPhone fiyatı ne kadar, kaç TL?

Emeklilere maaş promosyonu şoku! En yüksek emekli promosyonu tam bu kadar oldu! Şimdi bu rakamlara göz atın! 

Küresel piyasalar yeni haftaya düşük risk iştahıyla başladı!

Dolar 2 gün sonra bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar için rakam verildi! Herkes hazır olsun!

 


Geri Dön