03 / 05 / 2024

Kurbanlık alacaklara yeni fiyat açıklandı: 70 lira olacak artış yüzde 130

Kurbanlık alacaklara yeni fiyat açıklandı: 70 lira olacak artış yüzde 130

Kurban Bayramı yaklaşırken kurban kesecek vatandaşlara bir zam haberi daha geldi. Canlı hayvan baskül fiyatlarında yüzde 130 artış oldu. Artış kararı oybirliğiyle alındı. İşte en ucuz ve en pahalı fiyat...



FİYATA KESİM VE PARÇALAMA ÜCRETİ DE DAHİL EDİLDİ

Kurban Bayramı öncesinde, canlı hayvan basküllerde, geçen yılın fiyatları ile bu yılın fiyatlarını karşılaştırınca artış yüzde 130 oldu. Açıklanan baskül fiyatları tüm kesimlerin oy birliğiyle alındı.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, açıklanan baskül fiyatlarıyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

2022 yılı Koç fiyatı 65 TL, keçi fiyatı 43 lira, dana 70 lira ve inek 53 lira olarak açıkladık. Tabii bu açıkladığımız fiyatın içerisinde kesim ve parçalama hizmetleri dahil. İnşallah üreticilerimizin mağdur olmayacağı hayırlı bir kurban sezonu olur diye umut ediyoruz.

Geçen yıl 24 TL olan ineğin fiyatının bu yıl 53 lira olduğunu ifade eden Arabacı, "Geçen yılki fiyatlarla bu yılki fiyatlar arasında bir kıyaslama yaptığımızda Koç geçen yıl 36 liraydı bu yıl 65 lira. Keçi geçen yıl 28 liraydı bu yıl 53 lira. Dana 32 liraydı bu yıl 70 lira. İnek 24 liraydı bu yıl 53 lira. Zaten biz bu fiyatları belirlerken üreticilerimizin de mağdur olmaması adına makul bir fiyat tutmaya çalıştık. Burada hepimizin bütün katılımcı arkadaşların ortak kararıyla bu yılki yani şu anki girdi maliyetlerini hesapladığımızda ve borsa ortalama fiyatlarını aldığımızda makul fiyat oluşturmaya çalıştık. Hep birlikte aldığımız karar da bu şekilde" dedi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön