11 / 05 / 2024

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Altın dolar ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Altın dolar ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin olarak devam eden endişelerle karışık bir seyir izlerken, ABD'de devam eden bilanço sezonu yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor.



Çin hükümetinin, ekonominin farklı alanlarını destekleyici adımlarına karşın ülke ekonomisinin beklentilerin altında büyümesinin etkilerinin sürdüğü bildirilirken, dün Çin Merkez Bankası (PBoC), orta vadeli borç verme faiz oranlarında değişikliğe gitmedi ve oranları da yüzde 2,65'te sabit bıraktı.

Diğer bir taraftn Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Japonya arasında iş konseyi kurulması amacıyola mutabakat zaptı imzalandığı belirtilirken, Suudi Arabistan ile Japonya da aralarında yenilenebilir enerji, teknoloji ve tarım olmak üzere toplamda 26 anlaşma ve protokol imzaladı.

Ayrıca kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,2 artış gösterirken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,3, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,5 ve Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 2,1 oranında değer kaybetti.

Yine verilen detaylar göre, yurt içinde dün yükseliş eğiliminde bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,53 artışla 6.600,46 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. Ayrıca gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 6.603,98 puana taşıdı.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Altın dolar ve borsada son dakika!

Dolar/TL, dün yüzde 0,6 artış göstererek, 26,3490'dan kapanmasından sonra bugün bankalararası piyasanın açılışında 26,3500 seviyesinden işlem görüyor.

Paylaşılan detaylara göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün Hindistan'da gerçekleştirilen G20 toplantılarında yoğun görüşme trafiği gerçekleştirdi. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın, Bakan Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ile Türkiye'nin ekonomik görünümü ve politika yönünü görüştüğü belirtildi.

Aöz konusu görüşmede ayrıca, küresel ekonomik sorunları ele almak ve iki ülke ekonomisinde refahı artırmak için Türkiye ve ABD'nin G20'de dahil nasıl beraber çalışabileceğinin masaya yatırıldığı da kaydedildi.

Diğer bir taraftan, Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Halid bin Abdulaziz el-Falih, Vizyon 2030 yatırımlarında özel sektörün bulunmasını çok önemsediklerini kaydederek, "Hem Suudi Arabistan hem de Türkiye özel sektörünün var olmasını çok önemsiyoruz. Burada yatırımların farklılaşmasını ve çeşitlenmesini istiyoruz." diye konuştu.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, bugün yurt içinde net uluslararası yatırım pozisyonu ve konut fiyat endeksi, yurt dışında ise ABD'de perakende satışlar ve sanayi üretimi verileriyle beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devam eden ziyaretlerinden gelecek haber akışının takip edileceğini belirtti.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.700 ve 6.800 seviyelerinin direnç olarak öne çıkabileceğini kaydeden analistler, 6.500 ve 6.400 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

Benzin, motorin ve LPG litre fiyatları bugün kaç TL oldu? Sürücüler bu rakamlara göz atın! İl il yeni fiyatlar!

Özel sektör çalışanlarına yüzde 30 zam! Özel sektörde yeni maaşlar ne kadar olacak? Çalışanlar hemen bakın!

18 Temmuz 2023 altın fiyatlarında son dakika! Tek tek açıklanan bu rakamları görenler resmen mıh gibi çakıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön