03 / 05 / 2024

Kurt Deresi'ne park yapılacak!

Kurt Deresi'ne park yapılacak!

Doğan Ürgüp, Kurt Deresi Parkı'nda çalışmaları yerinde inceledi. Basın mensuplarıyla birlikte alanı gezen Ürgüp, Kurt Deresi'ne Tavra Deresi'nden 6 kilometre boru döşendiğini belirterek, su ile parkın daha güzel olacağını söyledi...



Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kurt Deresi Parkı'nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Basın mensuplarıyla birlikte alanı gezen Ürgüp, Kurt Deresi'ne Tavra Deresi'nden 6 kilometre boru döşendiğini belirterek, su ile parkın daha güzel olacağını kaydetti. 


Basın mensuplarıyla birlikte Tavra Deresi'nden gelen suyun denemesini yapan Başkan Ürgüp, 6 kilometre mesafeye belediye birimlerinin katkılarıyla suyu taşımayı başardıklarını anlattı. Dereye akacak suda kano ve su sporlarının yapılabileceğini dile getirdi. Kurt Deresi Vadi Parkı'nda çalışmaların devam ettiğini şuan itibariyle 30 bin metrekare alanın tamamlandığını kaydeden Belediye Başkanı Ürgüp, projede ahşap köprüler, çocuk oyun alanları, 270 pergola, restoran, otopark, futbol ve basket sahası, süs havuzu, koşu yolu, bisiklet yolu gibi bir çok alanın yer alacağını ifade etti. 


Başkan Ürgüp, 5 bin dönümlük alanın imara açıldığını TOKİ'nin de burada konut yapacağını aktararak, akla hayale gelmeyecek bu projeyi gerçekleştirmenin cesaret gerektirdiğini açıkladı. 


'Kurt deresi Vadi Park' adını verdikleri parkın Paşa Fabrikası piknik alanının yoğunluğunu büyük oranda azaltacağını söyleyen Başkan Ürgüp, burada aşırı bir yoğunluk olduğunu, bu park ile birlikte bu soruna çözüm olacağını sözlerine ekledi. 


Sivas Belediyesi, Şehitler Parkı'na ilave olarak Tuzlu Göl mevkiinde 300 bin metre kare alanda büyük bir bölge parkı yapıyor. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 'Kurt Deresi Vadi Park' adını verdikleri parkın Paşa Fabrikası piknik alanının yoğunluğunu büyük oranda azaltacağını söyledi. 



Ayrıntılı Haber


Geri Dön