27 / 04 / 2024

Kütahya Sultanbağı'nda kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Kütahya Sultanbağı'nda kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Kütahya'da 300 kişinin yaşadığı Sultanbağı Mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor. Belediye Başkanı hem müjdeyi verdi hem dönüşüm ile ilgili detayları tek tek anlattı... 



Kütahya Belediyesi, 530 iş yerinden oluşan İnköy Küçük Sanayi Sitesi’nin yanı sıra Vefa ve Osmangazi Mahalleleri için yapılan 1000 konutluk projeyi de hayata geçirdi.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Sultanbağı Mahallesinin dönüşümü ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Sultanbağı Mahallesi için kentsel dönüşüm çalışmalarında son aşamaya resmen gelindi. 

Kütahya Sultanbağı nda kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Prof. Dr. Alim Işık, yaptığı açıklamasında Sultanbağı Mahallesine ilişkin dosyaların bugün itibarıyla Bakanlığa teslim edileceğini belirtti. 

Kütahya Belediyesinin 2019'dan bu güne en ağır çalışmalarından birisinin kentteki depreme dayanıksız yapı stokunun azaltılmasına ilişkin çalışmalar olduğunun altını çizen Alim Işık, "Bu amaçla 2013'te Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilen yaklaşık 500 hektar yani 5 bin dönüm toplam alanın içinde 12 mahallemizin 4’ünün dönüşümüzle ilgili bizden önceki dönemlerde alınan karar gereğince bizde çalışmalarımızı devam ettirdik. Bu kapsamda Vefa Mahallemizde toplam 500 konut, Bölücek-Osmangazi Mahallemizin dönüşümü için 500 konut ve bu 4 mahalle içerisinde olmayan ama şehrimiz için çok acil dönüşüm gerektiren alanlardan birisi olan Fuatpaşa Mahallemiz sınırları içerisindeki Küçük Sanayi Sitemizin dönüşümü amacıyla toplam 530 iş yerinin imalatlarına 1’inci etap şeklinde start verdik ve bunlar sürüyor" diye konuştu.

Sultanbağı Mahallesindeki dönüşümün ise orada belediyeye ait rezerv alan olmaması sebebiyle  mevcut eski binaların yıkılarak yenilenmesi üzerine yapılacağının altını çizen Işık, "Toplam 300 vatandaşımızın imzaladığı ve dosyalar içerisinde de 840 adet hissedarların tabi bir taşınmazda birden fazla hak sahibi olan imzaları bulunuyor. Belediye Başkanlığımız olarak biz de toplam 840 adet imzayı 6 saate yakın dünkü mesaimizle tamamladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ilgili birimlerine iletmek için Ankara’ya yollayacağız" açıklamasında bulundu. 

Kütahya Sultanbağı nda kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Işık, söz konusu açıklamasında "Sultanbağı Mahallemizin 2’inci ve 3’üncü etap çalışmalarla tamamının yenilendiği ve orada düşük katlı, yüksek kata izin vermediğimiz, mevcut kanalın da üzerinin açılarak yepyeni bir cazibe alanının şehrimize kazandırılacağı günleri hep birlikte yaşayacağız" ifadelerine yer verdi. 

1'inci etaptaki toplam alanın 52 dekar olduğunu aktaran Işık, şu anda yüzde 70’e yakın muvafakat aldıklarını belirtti. 

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, geriye kalanların bazılarının verasetle ilgili sıkıntıları var bazılarının hak sahibi olarak yurt dışında olması veya kardeşler arasındaki anlaşmazlıklar sebebiyle sorunları olduğunun altını çizdi. 

Işık, söz konusu açıklamasını "Bundan sonra devletimizin alacağı karar kapsamında onları da mağdur etmeden doğrudan devlet arsa bedellerini karşılayarak bu dönüşüme start vermiş olacak" diyerek tamamladı. 

İzmir Balçova'da kooperatif arsası 'üyelere haber verilmeden satıldı' iddiası!

İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

Avrupa’da neden büyük deprem olmuyor?


Geri Dön