06 / 05 / 2024

Kütahya'da 9 ayda 20 proje yapıldı!

Kütahya'da 9 ayda 20 proje yapıldı!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu yaptığı basın toplantısında 9 aylık kısa bir süreçte hayata geçirdiği 20'ye yakın projeyi anlattı. Projeler arasında sosyal, kentsel dönüşüm ve inşaat projeleri yer alıyor.




· Belediyenin Sosyal Sorumluluk Projelerinden olan SOSYAL DESTEK KARTI projesi Daha önceki yıllarda Gıda Yardımı Kolisi olarak yapılan yardımların günümüz koşullarına göre yenilenerek insan onuruna yakışır bir uygulamaya dönüştürülmesidir.


· YALNIZ DEĞİLSİNİZ, SİZİNLEYİZ projesini başlatarak, bakıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın evde temizlik, traş vb. ihtiyaçlarını karşılıyoruz.


·1071 çocuğumuza Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bayram kıyafeti alınmıştır.


·Belediyemizce 2014 Ağustos Ayı içerisinde Toplu Sünnet ve Toplu Nikâh töreni düzenlenmiştir. Toplam 38 çocuğumuz sünnet ettirilerek düğün törenleri gerçekleştirilmiştir.


·Cami avlularına Belediyemizce tente temini yapılmıştır.


·Şehrimizdeki tüm camilerimizin temizliği Belediyemizce yapılmaktadır.


·Ramazan Ayında mahalle İftarları düzenleyerek 25 binden fazla vatandaşımıza mahalle meclislerinde bir araya geldik.


·FİLİSTİN HALKINA (GAZZEYE) YARDIM PROJESİ: Belediyemiz ilçe Belediyelerimizin katılımı ile TİKA (Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) koordinasyonunda Filistine Dikili Ağacımız Olsun projesini gerçekleştirecek olup, proje bedeli olan 300.000 TLnin `ı olan 180.000 TL Belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Bu proje Filistin Halkı Dostları Derneği ile Belediyemiz arasında yapılan iş birliği protokolü ile gerçekleştirilecektir.


·KÜTAHYASPORUMUZ BİZİMLE YÜKSELECEK:

Belediyemizin öncülüğünde yeni bir kulüp yönetimi oluşturularak, Kütahyasporumuzun hak ettiği yerlere yükseltmenin çabası içerisindeyiz.


·SPORA VE SPORCUYA TAM DESTEK:

Bu kapsamda yaklaşık 225.000 TL spor kulüplerine maddi yardım yapılmıştır.


·CENAZE HİZMETLERİ:

Maddi durumunu beyan eden kişilere ücretsiz olarak hizmet verilmektedir.


·HOŞGELDİN BEBEK PROJESİ

Hoş geldin Bebek Projesi kapsamında dünyaya yeni gelen küçük çocuklarımızın ve ailelerin yanında olmak, onların sevinçlerini Belediye olarak paylaşmak ve çocuk dostu bir Belediye olma noktasında böyle küçük de olsa böyle bir katkıda bulunmak istedik.


·TEMİZLİK ÇALIŞMALARIMIZ 

Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce Camilerimizin Ve Okullarımızın Temizliği Devam Ediyor. Modern Konteyner Ve Temizlik Ekipmanlarını Şehrimize Kazandırıyoruz. 


·KANALİZASYON HATTI YAKLAŞIK : 36 KM

·İÇME SUYU HATTI YAKLAŞIK : 31 KM ÇALIŞMA YAPILMIŞTIR.

·2014 YILINDA YAPTIĞIMIZ ASFALT VE KİLİTTAŞI ÇALIŞMALARIMIZ

·TOPLAM: 95.000 TON SICAK ASFALT ÜRETİMİ VE SERİMİ YAPILMIŞTIR.

·53 KM YOL SICAK ASFALT KAPLAMA YAPILMIŞTIR. YAKLAŞIK 17,5 MİLYON TL MALİYET.

·YAKLAŞIK 362.000 M2 KİLİTTAŞI DÖŞENMİŞTİR.

·PARK VE BAHÇE ÇALIŞMALARIMIZ

·1.010 Adet Boylu yetişmiş fidanın Orman Bakanlığından belediyemize tahsisi sağlanmıştır

·23 Adet yeni park düzenlemesi yapıldı.

·Çocuk parklarımız kauçukla kaplanmaya başlandı.

·Yaklaşık 60.000 m2 yeşil alan düzenlendi.

·Ağaç makinası ile park, yeşil alan, refüj ve çevre yollarında 1.200 adet büyük yetişmiş ağaç dikildi.

·Sofu mahallesi özel ağaçlandırma sahasında çiftciye 3.000 adet ceviz fidanı verilerek dikimleri sağlandı.


·ÜCRETSİZ Wİ Fİ İLE KESİNTİSİZ İLETİŞİM:

Kütahya Belediyesi vatandaşımızın yoğun olarak bulunduğu meydanlardan başlayarak Kütahyanın birçok noktasında ücretsiz kablosuz internet hizmeti vermeye başladı.


·HAVA MANİA PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ:

Şehrimizin uzun süredir yapılaşma noktasında sorun teşkil eden Hava Mania problemi, 1 Eylül 2014 tarihi itibariyle gölgeleme çalışması yapılarak milli Savunma Bakanlığı tarafından onaylanmıştır.


·KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI:

06.08.2014 tarihinde riskli alan sınırları içinde kalan 1. Etap (Osmangazi,Sultanbağı, Vefa, Cumhuriyet Mahalleleri ve 9 adet dere alanlarının) Kentsel Dönüşümü için gerekli alt yapı çalışmaları tamamlanmış olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile rezerv konut üretimi için 2 Aralık 2014 tarihinde protokol imzalanmıştır. Bu kapsamda ilk olarak Parmakören rezerv alanında 1300 konutun inşasına başlanacaktır. Merkezi bütçeden şehrimize yaklaşık 100 milyon TL kaynak aktarımı yapılmıştır.


·YENİ AKIM PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ:

·65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIMIZIN ÜCRETSİZ OTOBÜSE BİNEBİLME SORUNLARI ÇÖZÜLDÜ.

·MS HASTA EĞİTİM OKULUNA DESTEK

Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Biriminde açılan MS Hasta Eğitim Okuluna ulaşım konusunda destek verdik. Kütahya Belediyemiz ve Kütahya Engelli Umut Spor Kulübü hastaların okula taşınmasını üstlenmiştir.


Bu kapsamda Kütahya Belediyemiz MS Hasta Eğitim Okulu" için ücretsiz servis talebine olumlu yanıt vererek, sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemi, sağlamış olduğu hizmet ile göstermiş bulunmaktadır.


·ŞEHRİMİ TANIYORUM PROJESİ


·TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ KÜTAHYA BUŞLUŞMASI

Belediyemiz ve Tarihi Ketler Birliği işbirliği ile 19-20 Aralık 2014 tarihlerinde Tarihi Kentler Birliği Kütahya Buluşmasını gerçekleştirdik. Ülkemizin dört bir yanından gelen yaklaşık 150 Belediye Başkanını Kütahyamızda ağırlayarak şehrimizi tanıtma imkanı bulduk. Ayrıca ''Kale, Çarşı, Mahalle Bütününde Ekolojik Yaklaşımlar konulu bir panelde gerçekleştirdik.


·ŞEHİR KİMLİĞİ ÇALIŞTAYI

12 Aralık 2014 tarihinde yoğun bir katılımla tanıtım toplantısını yaptığımız, Şehir Kimliği Çalıştayını 26 Aralık 2014 tarihinde yaklaşık 220 kişinin katılımıyla gerçekleştirdik. Şehir Kimliği Çalıştayımız katılımcı sayısı itibariyle bugüne kadar yapılan en yoğun katılım olarak dikkat çekti.


. Seçim döneminde açıkladığımız 43 projeden yaklaşık 20 tanesini 9 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdiğni ifade etti.


Basın açıklmasına Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlunun yanı sıra Belediye Başkan Yardımcılarımız Mehmet Özdoğan,Murat Arık,Galip Gültekin ve Basın Mensupları katıldı. 

Kütahya Belediyesi


Geri Dön