28 / 04 / 2024

Kuyumcularda altın satışları durdu!

Kuyumcularda altın satışları durdu!

Son günlerde kuyumculara altın almak için giden vatandaşlar kuyumculardan aldığı yanıtla şoka döndü.



Altın almak için kuyumculara giden vatandaşlar, aldıkları yanıtlarla şoka döndü. Gram ve çeyrek almak isteyen vatandaşlar, kuyumculardan "Satmıyoruz" yanıtını aldı.

Altın ve döviz kurundaki istikrarsızlık devam ediyor. 25 Mayıs çarşamba günü dolar 16,30 lirayı görürken İstanbul'un başını çektiği bazı şehirlerde kuyumcular gram ve çeyrek altın satışını durdurdu.

"Yapmıyoruz değil yapamıyoruz"

Karar gazetesiden Haval Asal'ın imzasını taşıyan habere göre altın ve döviz kurlarındaki istikrarsızlık haftabaşından itibaren ülke genelinde pek çok kuyumcu, kredi kartı ya da banka kartı ile altın almak isteyen müşterilerine satış yapamadıklarını belirttiler. 

Kuyumcularda altın satışları durdu!

Kart ile satış yapmak istemeyen kuyumcılar bankalara pos komisyonu ödediklerini ve üstüne de satış sonrası kazandıkları parayı bir ay bankada bekletmek zorunda kaldıklarını bu yüzden zarar ettiklerini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön