05 / 05 / 2024

KYK bursu hakkında bunları biliyor musunuz? KYK burs almak için aile geliri ne kadar olmalı? İşte detaylar!

KYK bursu hakkında bunları biliyor musunuz? KYK burs almak için aile geliri ne kadar olmalı? İşte detaylar!

KYK bursuna dair pek çok öğrenci sorular sormaktadır. Bu sorular genellikle ne zaman açıklanacağı ve KYK bursunun kimlere çıktığı hakkında olmaktadır. İşte o sorular ve yanıtları!



KYK BURS ALMAK İÇİN AİLE GELİRİ NE KADAR OLMALI?

KYK burs alabilmek için bir ailenin sahip olması gerektiği, KYK tarafından açıklanmış, ortaya konmuş belli bir gelir düzeyi bulunmamaktadır.

KYK KARŞILIKSIZ BURS NASIL ÇIKAR?

Her sene milyonlarca öğrencinin başvurduğu KYK bursunu kimlerin alacağı devlet kayıtları üzerinde ciddi bir inceleme yapılır ve bu şartlar altında bir tespit elde edilir. Bunun için öncelikle her yıl belirlenen tarihlerde başvuru yapmak gerekmektedir. Daha sonra gerekli değerlendirmeler yapılır ve kişi burs almaya hak kazanıp kazanmadığı ortaya çıkar.

KYK SONUÇLARINI NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?

KYK burs, kredi ve yurt başvuru sonuçlarını öğrenmek için e-devlet sistemine girerek gerekli bilgilere erişebilirsiniz.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvurularının açıklanmasına dair gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'na çevrildi. Bakanlığın açıklama yapacağı tarihi hakkında henüz net bir açıklama gelmedi. Önceki yıllar göz önüne alınırsa, KYK yurt başvurularının sonuçlanması, Eylül ayının ilk haftasına denk gelmişti. GSB'nin 2022-2023 yılı eğitim sezonu başlamadan hemen önce beklenen açıklamanın çok kısa bir süre içinde yapması bekleniyor.

KYK BURS ÇIKIP ÇIKMADIĞINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

KYK burs başvuru sonuçlarınızı e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet üzerinden KYK burs sorgulama sayfasına giriş yapıp, burs ya da kredi durumunuzu öğrenebilirsiniz.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ücreti geçtiğimiz dönem lisans öğrencilerine 850 TL verilirken, Yüksek Lisans öğrencilerine 1.750 TL ve son olarak da doktora öğrencileri için 2.500 TL hesaplara geçmişti.

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar!

TOKİ İstanbul kura çekiliş tarihleri! İstanbul Başakşehir TOKİ kura çekilişi ne zaman 2022?

Engelli aylığı, 65 yaş aylığı, işsizlik maaşı alanlar dikkat! 2023 Ocak asgari ücret ile hepsi değişiyor! İşte detaylar!


Geri Dön