10 / 05 / 2024

KYK faizi silindi mi? KYK borç faizleri ne zaman siliniyor? KYK faizleri Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?

KYK faizi silindi mi? KYK borç faizleri ne zaman siliniyor? KYK faizleri Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?

KYK faizlerinin silinip silinmediği vatandaşlar tarafından neredeyse her gün araştırılmaktadır. Peki KYK faizi silindi mi? KYK borç faizleri ne zaman siliniyor? İşte detaylar!



KYK öğrenim kredisi borçları çerçevesinde alınmış olan kredinin geri ödeme miktarı artmaktadır. KYK kredi borçları faizlerle artan vatandaşlar, bu yasa ile birlikte KYK borçları geri ödeme tutarında yeniden hesaplama sürecinin içine girecek. Resmi Gazete'de yayımlanan yasaya göre öğrenim kredisi alanların borcu, öğrenim kredisi olarak verilen miktar düzeyinde kalacak. Öğretim kurumundan mezun olan ya da sağlık nedenlerinden ötürü kendi isteği ile öğretim kurumunu bırakmak zorunda kalan veya herhangi bir sebepten ötürü öğretim kurumundan çıkarılan öğrenciler, öğretim kurumu ile bağlantısının kesildiği tarihten iki yıl sonra başlamak üzere kredi aldığı kadar sürede ve aylık dönemler şeklinde borcunu ödemek zorunda olacaklardır.

KYK FAİZİ SİLİNDİ Mİ? KYK BORCU NASIL SİLİNECEK?

KYK borcunu erteleme talebinde bulunulduğunda borçlunun çalışmadığının Sosyal Güvenlik Kurumundan doğrulanması halinde, ilk sene herhangi bir ekleme olmadan, sonraki yıllarda ise her yıl için verilen miktara yüzde on ilave edilerek kredi borcu hesaplanacak. Ama belirtilen yılda Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) verileri ışığında yüzde ondan az olması durumunda bu oran uygulamaya konulacak. Borç erteleme işlemi en fazla üç defaya mahsus yapılabilir. Ödemenin askerlik dönemine denk gelmesi halinde borçlunun isteği üzerine herhangi bir ekleme yapılmaksızın askerlik döneminin sonuna kadar kredi borcu ertelenebilir.

TOKİ Kahramanmaraş kura çekimi ne zaman?

Yüzde 40 özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?

Hangi durumlarda engelli raporu verilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön