11 / 05 / 2024

KYK kredi borç faizleri ne zaman silinecek?

KYK kredi borç faizleri ne zaman silinecek?

KYK kredi borçlarının ne zaman silineceği milyonların gündeminde yer alıyor. Uzun bir süredir beklenen ekonomi düzenlemelerine ilişkin teklif yasalaştı. Peki KYK kredi borç faizleri ne zaman silinecek? İşte detaylar!



  • Eğer ödeme askerlik dönemine denk gelirse böyle bir durumda, borçlunun talebi üzerine herhangi bir ilave yapılmadan askerlik döneminin sonuna kadar kredi borcu ertelenebilecek.
  • Maddi veya hukuki nedenlerle takibinde yarar bulunmayan ve yılları bütçe kanunlarında gösterilen miktarları aşmayan kredi borçları terkin edilecek.
  • Katkı kredisi borcu ödemelerinde de bu belirlenen kriterler uygulanacak.
  • Borçlu borcunu erteleme isteğinde bulunduğunda, borçlunun çalışmadığının SGK'dan teyit edilmesi durumunda, ilk yıl herhangi bir ilave olmadan, sonraki yıllarda ise her yıl için verilen miktara yüzde 10 eklenerek kredi borcu hesaplanacak. Ancak ilgili yılda TÜFE'nin yüzde 10'dan az olması durumunda TÜFE uygulanacak. Bu erteleme işlemi en fazla üç kere yapılabilecek.

 

SİGORTA PRİM BORCU ÖDENMEZZE NE OLUR?

Sosyal güvenlik primlerinin ödenmesi gerekmektedir yani bu zorunlu bir görevdir. Kurumun prim ve diğer alacakları süresi içerisinde ve tam olarak ödeme gerçekleşmez ise ödenmeyen kısmı, sürenin bittiği tarihten başlayacak şekilde ilk üç aylık sürede her bir ay için yüzde 2 oranında gecikme cezası uygulanarak artırılmaktadır.

KAÇ AY FATURA ÖDENMEZSE ELEKTRİK KESİLİR?

Kaç ay fatura ödenmezse elektrik kesilir sorusu yanıtını arıyor. Fatura bedeli, bildirimi takip eden beş iş günü içinde ödenmez ise tüketicinin elektriği kesilmektedir. Tüketicinin kullanım yeri adresine gönderilen fatura ya da bildirim tüketiciye tebliğ edilmiş sayılmaktadır.

En yüksek emekli promosyon 2022 ne kadar?

Trafik cezaları nasıl ödenir?

Ölen kişinin ölüm parası nasıl alınır?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön