01 / 05 / 2024

Libyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Libyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Libyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Libyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Libyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? Libya, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde yer alıyor mu?



Libyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Libya, Akdeniz kıyısında, doğusunda Mısır, batısında Cezayir ve Tunus, güneyinde Nijer ve Çad, güneydoğusunda Sudan ile komşu olan bir Kuzey Afrika ülkesidir.


Ülkenin adı olan 'Libya', eski Mısırlılar'ın Nil'in batısında yaşayan Berberiler için kullandıkları Lebu sözcüğünden gelmektedir. Sözcük eski Yunanca'ya 'Libya' olarak geçmiştir. 


Peki Libyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Libyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Libyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? Libya, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde yer alıyor mu?


Libya vatandaşları, söz konusu listede yer alıyor. Buna göre Libyalılar Türkiye'den konut alma hakkına sahip oluyor.


Ayrıca Libyalıların tapu edinimleri ile ilgili özel bir şart bulunmuyor. Tapu işlemleri için gerekli belgeleri temin ederek tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Temin edilecek belgeler:

Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı;İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi.




Geri Dön