18 / 05 / 2024

Lise sınavına girecekler bu haber sizi ilgilendiriyor! LGS sınav yerleri açıklandı!

Lise sınavına girecekler bu haber sizi ilgilendiriyor! LGS sınav yerleri açıklandı!

Yüzbinlerce gencin merakla beklediği LGS yani Liseye Geçiş Sınavı adına sınav yerleri merak edilmeye başlandı. Öğrencilerin gündeme LGS oldu. Sınav tarihinin yaklaşması ile birlikte öğrenciler sınav yerleri için araştırmalara başladı. İşte sınav ilgili tüm detaylar…



Lise sınavına girecekler bu haber sizi ilgilendiriyor! LGS sınav yerleri açıklandı!

Liseye giriş sınavında sınav yerleri nasıl öğrenilecek?

Sınava çok az bir süre kala LGS gündemdeki yerini aldı. Ortaokuldaki 8. sınıf öğrencileri adına sınav günleri yaklaşırken sınava giriş yerleri de merak konusu oldu. Liseye Giriş Sınavı haziran ayında yapılacak. Tüm adaylar lise sınavı için hazırlıklarına devam ederken bir taraftan da giriş belgesi için ekranlara kitlendi.

Liseye giriş sınavında sınav yerlerini ne zaman açıklanacak merak konusu olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinde yayınlamış olduğu duyuruda Liseye Geçiş Sınavı kapsamındaki merkezi sınava katılacak öğrenciler, bina, sınav merkezi, salon ve sıra bilgileri üzerine bakanlığın resmi internet sitesi ya da e-okul üzerinden ulaşabileceklerini duyurdu.

2023 yılı LGS sınavı ne zaman yapılacak?

2023 yılı Liseye Geçiş Sınavının ne zaman yapılacağı geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu. Sınav haziran ayında yapılacak. Liseye geçiş sınavının tam tarihi 4 Haziran 2023 olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuyla ilgili açıklama yaptı. Mahmut Özer yaptığı açıklamada Liseye Geçiş Sistemi kapsamında olan merkezi sınavın 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Duyurusuna sınava girecek öğrencilere başarılar dileyerek devam etti. Açıklamaya göre 2023 yılında liseye geçiş Sınavı 4 Haziran 2023 tarihinde tüm ülke genelinde gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili açıklamalar çok yakından takip ediliyor.

ALES başvuruları ne zaman? ALES sınav tarihleri açıklandı mı?

YKS sınav yerleri belli oldu mu? YKS sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM YKS sınav giriş belgesini ne zaman açıklayacak?

Uzman öğretmenlik başvuruları ne zaman? Uzman öğretmenlik sınav başvurusunu aman kaçırmayın! Tarihler tek tek açıklandı!


Geri Dön