19 / 05 / 2024

Lüks iftar menüsü isteyenler bu Ramazan 13 bin lirayı gözden çıkaracak

Lüks iftar menüsü isteyenler bu Ramazan 13 bin lirayı gözden çıkaracak

Ramazan ayı başlamadan fırlayan gıda fiyatları dar gelirlinin sofrasını daha da fakirleştirirken,  zengin bir iftar menüsü ile orucunu açmak isteyenlerin de  neredeyse 2 asgari ücreti gözden çıkarması gerekecek. Peki lüks iftar menülerinde neler var?



YÜZDE 148 ZAMLANDI

2022 yılı başından bu yana artmaya devam eden enflasyon lüks iftar sofralarını da vurdu ve tanınmış bir restoranda önceki Ramazan ayına göre fiyatlar yüzde 100 değil, yüzde 148 arttı.

Çoğunlukla açık büfe şeklinde düzenlenen ve pek çok çeşidin yer aldığı  iftar menüleri, restoranın ya da otelin bulunduğu semte göre de farklılık gösterirken, örneğin Boğaz manzaralı bir mekanda iftarını açmak isteyenler için,  geleneksel hurma – zeytin – pastırma türü iftariyelikler, Ramazan pidesi, zeytinyağlılar, çorba ve salata çeşitleri, ara sıcak, sushi, döner, kebaptan oluşan bir iftar menüsü  1.388 TL olacak.

Lüks iftar menüsü isteyenler bu Ramazan 13 bin lirayı gözden çıkaracak

BOĞAZDA 4 KİŞİLİK İFTAR 13 BİN TL’DEN FAZLA

Yine Boğaz hattında bir başka otel restoranında her masa için serpme şeklinde getirilecek menü için kişi başına 1.200 TL hesap ödenmesi gerekecek.  Çırağan Sarayı'nda yer alan Michelin Rehberi'nde kayıtlı Tuğra Restoran'da set menü için belirlenen fiyat ise 3.280 TL. Restoranın uygulamasına göre “ön ödeme” yapılması durumunda bu ücret 2.980 TL'ye kadar iniyor. 

Lüks iftar menüsü isteyenler bu Ramazan 13 bin lirayı gözden çıkaracak

Buna göre, Çırağan Sarayı'nda 4 kişilik bir iftarda toplamda brüt asgari ücreti bile aşarak 13 bin TL hesap çıkacak. Aynı yerde geçen yıl fiyatların  1.200 TL olduğu düşünüldüğünde, lüks bir iftar sofrasında ödenecek yüzde 148 oranında zamlandı.

LÜKS İFTARDA NELER VAR?

İftarını ailecek ya da dostlarıyla dışarıda bir restoran ya da bir otelde açmak isteyenlere  set menüler sunuluyor. Bu tür menülerde Ege zeytinleri, hurma, petek bal, Afyon manda kaymağı, peynir gibi iftariyelikler ilk olarak geliyor. Ardından çorbanın yer aldığı menülerde zeytinyağlı yemekler ,ara sıcaklar, karışık kebaptan oluşan ana yemek  ve tatlılar ile iftar sona eriyor. Restoran şeflerinin özel olarak, Ramazan konseptine uygun hazırladığı menülerde ise  sevilen geleneksel Türk yemekleri ve içecekleri ile zenginleşiyor.

Trafik cezaları silinecek mi? 2023 yılı trafik cezaları kaç TL oldu?

Bu destek ödemelerinin hepsine zam geldi! TCKN sonu 0,2,4,6,8 olanlar hemen kontrol edin

Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor… Seçim öncesi 1.300 TL zam gündemde!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön