10 / 05 / 2024

Lüks sitede kaçak inşaat! Kiracı oldukları eve ruhsatsız eklenti yaptılar

Lüks sitede kaçak inşaat! Kiracı oldukları eve ruhsatsız eklenti yaptılar

İstanbul Sarıyer’de, konumlanan bir sitede iddiaya göre kiracı olarak sitede ikamet eden kiracılar yapıya ruhsatsız eklenti yaptı. İnşaat 4 kez mühürlenmesine rağmen pes etmediler. İşte detaylar...



OdaTV'nin haberine göre, Kanunsuz proje henüz inşaat halindeyken site sakinleri Mois Mitrani’yi şikayet etti. Sarıyer Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü görevlilerinin gerçekleştirdiği incelemede, yapılan eklentinin imar kanununa aykırı olduğu belirlendi. Görevliler tarafından 1 Nolu Yapı Tatil Tutanağı düzenlenerek, inşaatın mühürlenmesine karar verildi.

Fakat, Mois Mitrani, belediyenin mühürleme kararını tanımayarak inşaatını sürdürdü. Mitrani, komşuları tarafından 2. kez belediyeye şikâyet edildi.

Tekrardan şikâyete konu yapıda inceleme gerçekleştiren Sarıyer Belediyesi görevlileri, mühür altına alınan bölgede inşaatın sürdüğünü tespit etti. Görevliler, bu sefer de 2 Nolu Yapı Tatil Tutanağı düzenledi. Bu tutanakta da aynı yapının daha önce mühürlendiği, fakat mülk sahibi tarafından inşaatın devam ettirildiği kaydetti.

Mois Mitrani, ikinci yasağı da tanımayarak inşaatı yapmaya devam etti. Komşuların bildirmesi üzerine inşaat alanına gelen belediye görevlileri, inşaatın neredeyse bitmek üzere olduğu gördü. Görevliler, 3. kez inşaatı mühürledi.

Sarıyer Belediyesi, Mois Mitrani’ye  toplamda 212 bin 6 Türk Lirası idari para cezası verdi.

Mois Mitrani, tüm yasaklara ve para cezasına rağmen, kanun tanımazlığını sürdürdü. Komşular da şikâyet etmeye devam etti. Görevliler, kanunsuz yapı inşası için bu sefer de 4 Nolu Yapı Tatil Tutanağı düzenleyerek, inşaatı bir kez daha mühürleme kararı aldı.

Sarıyer Belediyesi, daha sonra ise yasaklara kulak asmayan Mois Mitrani’ye, imara aykırı yaptığı eklentiyi yıkması için bir aylık süre tanıdı. Mois Mitrani, geçen 1 aylık süre zarfında bu eklentiyi yıkmadı.

Belediye Encümeni, 15 Haziran’da düzenlenen toplantıda, ruhsata aykırı eklentilerin yıkılması için karar verdi.  Belediye encümeni, aynı toplantıda Mois Mitraniye’de 18 bin 879 Türk Lirası idari para cezası kesti.

Mois Mitrani, Sarıyer Belediyesinin mühürleme, yasak ve yıkım kararlarını, yürütmenin durdurulması kararı çıkarılması için İstanbul İdare Mahkemesine başvuru da bulundu. Mahkeme, yaptığı değerlendirme onucunda Mois Mitrani’yi haksız bularak, talebini kabul etmedi.

Sarıyer Belediyesi, daha sonra hakkında yasal işlem yapılması için Mois Mitrani hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, “imar kirliliğine neden olma” suçundan suç duyurusunda bulundu.

Konut Fiyat Endeksi yüzde 103,6 arttı! Son iki yılın en yavaş artışı!

18-35 yaş arası gençler müjde! Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapıyor...

Çekmeköy Çatalmeşe Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!


Geri Dön