30 / 07 / 2024

Maaşı yatmayan EYT'liler ne yapacak? Şimdi bunları kontrol edin! Temmuz'da maaşlara refah zammı geliyor!

Maaşı yatmayan EYT'liler ne yapacak? Şimdi bunları kontrol edin! Temmuz'da maaşlara refah zammı geliyor!

EYT başvurusu yapıp da emekli maaşı henüz bağlanmayanlar ne yapmaları gerektiğini merak ediyor. İşte ayrıntılar...



Bu sene için EYT'den faydalanma hakkı olan 2 milyon 250 bin kişi olmasına karşın başvuruda yoğunluk yaşanmadı. Özellikle kamuda emeklilik hak eden vatandaşlar gelirlerinin düşmemesini istedikleri için emekli olmak da istemiyor. 

GSS borcu olması SSK ve Emekli Sandığı kapsamındaki sigortalılara maaş bağlanması için engel teşkil etmiyor. Fakat Bağ-Kur kapsamında emekli aylığı bağlanacak sigortalıların GSS borcunu kapatması gerekli. 

Kısmi ve yarı zamanlı çalışanlar için prim tamamlama imkanı da bulunuyor. SGK mevzuatına göre, 2008 yılından sonra sonra isteğe bağlı sigorta priminin sigortalılık süresine sayılması için 12 ay ödenmesi gerekiyor. Emeklilik dilekçesi de borcun ödendiği tarihte geçerli tutulacağı için, maaş borcun ödendiği ayı izleyen ay başında yatırılıyor.

Maaşı yatmayan EYT liler ne yapacak? Şimdi bunları kontrol edin! Temmuz da maaşlara refah zammı geliyor!

EYT çerçevesinde emekli olan vatandaşlar da Temmuz'da hem zam hem refah payı alabilecek. En düşük emekli aylığı 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 7.500 TL'ye, bayram ikramiyeleri de 1.100 TL'nde 2.000 TL'ye yükseltildi. 

Şimdi de 7500 lira üzerinde emekli aylığı alan 6 milyon emeklinin maaşlarına refah payı ilave edilecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren emekli maaşlarında kademeli zam oranı söz konusu olacak.

Yani daha düşük aylık alan emeklilere uygulanacak zam oranı daha yüksek olacak. Emekli zammı da 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli şekilde hesaplanacak. 

Asgari ücrete ara zam Temmuz'dan önce gelir mi? Kulislerde şok gelişme! 

TOKİ 25 indirim kampanyası için son gün bugün! 

Binlerce emekliye 3600 ek gösterge şoku! Önce maaşlar artırıldı, sonra maaşlardan kesinti yapıldı!


Geri Dön