25 / 07 / 2024

Maaşları arttırma metodu! Yüksek prim aylığı artırır mı? İşte detaylar!

Maaşları arttırma metodu! Yüksek prim aylığı artırır mı? İşte detaylar!

Maaşların artırılması konusu pek çok kişiyi yakından etkiliyor. Yüksek maaş özellikle emeklilikte milyonların hayalinden biridir. Maaşları arttırma yolu var mı? İşte detaylar!


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


MAAŞ NASIL YÜKSELİR?

Yüksek maaş için, prim günün fazla olması gerekmektedir yani uzun yıllar çalışmak değil prime esas kazancın yüksek olması aylığı artırır. Sabah gazetesinin haberine göre; İkinci iş için sigorta primi ödeyenlerin Kurum'a bildirdiği matrah arttığı için aylığı da yükseltmektedir.

YÜKSEK PRİM ÖDEMEK AYLIĞI ARTIRIYOR MU?

Yüksek prim ödemesi aylığı doğrudan artırıyor. 2008 sonrası dönem için aylık bağlama oranı malullük, yaşlılık, ölüm sigortalarında toplam prim ödeme gün sayısının her 360 günü için yüzde 2 uygulanıyor. Hesaplamada 360 günden eksik süreler orantılı bir şekilde dikkate alınıyor ve aylık bağlama oranı yüzde 90'ı geçmiyor.

2000 YILINDAN SONRA NASIL BİR SİSTEM UYGULANMAYA GELDİ?

Sigortalının 2000 yılı ve daha sonraki yıllara ait prime esas yıllık kazancı güncelleme katsayısı ile aylık bağlanma oranının çarpımı sonucu ortaya çıkmaktadır. 1 Ekim 2008 tarihinden sonra da  -ortalama aylık kazançla aylık bağlama oranının çarpımı sonucu bulunmaya başlanmıştır. 31 Aralık 1999 yılı öncesi dönemin tamamında çalışmayanlar borçlanmaya gidebilir mi? sorusu da sıklıkla sorulmaktadır.

Bu yıllarından tamamında çalışmayanlar askerlik, doğum, yurtdışı borçlanmaya gidebilir. Borçlanmanın yüksek tavandan yatırılması aylığı artırmaktadır.

UZUN YILLAR ÇALIŞMAK GEREKİR Mİ, PRİM GÜNÜN FAZLA OLMASI EMEKLİ AYLIĞINI ARTIRIR MI?

Prim gün sayısının yüksek olması, uzun yıllar çalışmak geliri artırmak için tek başına yeterli bir sebep değildir.  Brüt kazancın yüksek yatırılması da büyük önem arz etmektedir. Eğer iki işte birden çalışılıyorsa, kesinlikle ikinci iş için de prim yatırımı yapmalısınız.  SGK'ya bildirilen matrah artınca emekli aylığı da yükselmesine bir sebeptir.

Benzine zam var mı? 13 Temmuz benzin, motorin ve LPG’ye zam var mı?

Enflasyon farkları ne zaman yatacak? 4C emekli memur maaş farkı ne zaman yatacak?

Ayçiçek yağı fiyatlarını gören inanamadı! Duyanlar akın etti! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön