18 / 07 / 2024

Mahalle yaşamına “yatay” geçiş başlıyor!

 Mahalle yaşamına “yatay” geçiş başlıyor!

Türk insanının özlem duyduğu komşuluk ilişkilerini yeniden canlandıran yatay konseptli projeler, sizlere herkesin birbiriyle tanıdık olduğu, günaydınların, iyi akşamların eksik olmadığı bir yaşam vaat ediyorlar…




Dikey büyümenin yaşandığı günümüzde yatırımcılar bir taraftan yükseklikte birbirleriyle yarışırken, diğer taraftan da yatay konseptli projeleri ayrıcalık olarak sunuyorlar. Dikey yapılara nazaran daha sıcak ve samimi bir yaşam alanı sunan yatay projeler, herkesin tanıdık olduğu, günaydınların, iyi akşamların eksik olmadığı bir hayat vaat ediyorlar. Yüksek yapılardaki gibi yeşile ve maviye tepeden baktırmayan yatay konseptli projeler, doğa ile aranızdaki tüm sınırları kaldırarak adeta sizi doğanın bir parçası yapıyor. Sakinlerini insana ve doğaya bir adım daha yaklaştıran proler, sundukları zengin sosyal olanakları ile de rezidans konforunda mahalle sıcaklığı sunuyor. 



  Mahalle yaşamına “yatay” geçiş başlıyor!


1.Mahalle sıcaklığını rezidans konforuyla birleştiriyor


Keleşoğlu, Depar Teknik Yapı ve Teleset Mobilya işbirliğiyle hayata geçirilen Ve Güneşli projesi, mahalle sıcaklığını rezidans konforuyla birleştiriyor. 10, 11, 12 katlı 3 blok 214 daireden ve ticari ünitelerden oluşan Ve Güneşli projesi, sergilediği yatay, doğal ve modern mimarinin bölgedeki ilk örneği olma özelliği taşıyor. 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 konut seçeneklerinin sunulduğu projede, fiyatlar 172 bin 700 TL ile 910 bin TL arasında değişiyor. 


  Mahalle yaşamına “yatay” geçiş başlıyor!


2.2 bin kişilik bir Ege kasabası

Sinpaş GYO iştiraki Eviya Gayrimenkul tarafından Ege özlemi çekenler için Sancaktepe’de hayata geçirilen Ege Boyu, gerek mimarisi gerekse de içinde barındırdığı özelliklerle tıpkı Ege’de bir kasabayı andıyor. Ege’nin tüm güzelliklerini İstanbul’a taşıyan proje, kent karmaşasından uzak bir yaşam sunuyor. Ege’ye özgü cumbalardan, ahşap panjurlardan ve taş kaplamalardan ilham alınarak tasarlanan projede, 1+0’dan 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor.  Projede fiyatlar 150 bin 696 TL’den başlıyor. Bin 20 metre uzunluğunda bisiklet yolunun yer aldığı Ege Boyu’nda ayrıca, fitness center, spa, açık-kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, içinde eczane, güzellik merkezi, market ve restoran barındarın Ege Çarşı ve organik Ege pazarı bulunuyor. 


  Mahalle yaşamına “yatay” geçiş başlıyor!


3.Göl kıyısında yatay bir yaşam

Dumankaya İnşaat tarafından Halkalı’da hayata geçirilen Dumankaya Konsept, göl kıyısında yatay bir yaşam sunuyor. 1 ile 9 katlı 7 bloktan oluşan projede toplam 812 konut yer alıyor.  Prode 1+1, 2+1,  3+1 ve 4+1 konut seçenekleri sunuluyor. Küçükçekmece Gölü’nün mavi atmosferinin su kanalları ve havuzlarla yeniden yorumlandığı projede, simetri mimariye katılan hareketle yeni bir geometri kuruluyor.  Seçenekli rezidans daireleri ve 21 villasıyla 812 aileye rezidans konforu sunan Konsept Halkalı’nın Haziran 2014’te tamamlanması planlanıyor. Fiyatların 188 bin TL ile 467 bin TL arasında değiştiği projede hem banka kredisi kullanılabiliyor hem de firma bünyesinde taksit avantajı sunuluyor. Projede, açık yüzme havuzu, güneşlenme terası, sosyal tesis, çocuk oyun alanı, sauna, fitness, hobi odası, kafe, yürüyüş yolları, yansıma havuzları, su kanalları, peyzaj alanları, kapalı otopark ve basketbol sahası bulunuyor. 


  Mahalle yaşamına “yatay” geçiş başlıyor!


4.Sade ve lüks 

Zincirlikuyu’da az katlı yatay bir mimari ile tasarlanan Soyak Soyo, sade ama lüks bir yaşam sunuyor. Soyak tarafından hayata geçirilen bu butik projede toplam 77 rezidans daire ve 3 bin metrekarelik ofis alanını bulunuyor. Soyok Soho’da 1+1, 1+1 dubleks, 2+1 ve 3+1 dubleks seçenekleri sunuluyor. Merkezi iş alanlarına olan yakınlığı, alternatif ulaşım olanakları ve farklı iç tasarım alternatifleri ile dikkat çeken Soyak Soho’da fiyatlar 348 bin avro ile 1 milyon 998 bin avro arasında değişiklik gösteriyor. Aralık 2013’te teslim edilmesi planlan projede, sekreterlik/resepsiyon, güvenlik ve gözetim hizmeti, misafir kabulü ve yönlendirme, teknik servis ve bakım hizmeti, ortak alanların temizlik ve bakımı, uyandırma servisi, bellbo, ilaçlama hizmeti, bitki ve bahçe bakımı, çöp toplama, yönetici/idari personel hizmeti, temizlik ve house keeping, gün boyu alışveriş servisi, kuru temizleme ve ütü, terzi, araç yıkama, araca yakıt doldurma, lostra, taksi, yemek servisi, çocuk bakımı, özel şoför, gayrimenkul danışmanlığı, eşya taşıma ve nakliye, kurye ve boya hizmetleri sunuluyor. 


  Mahalle yaşamına “yatay” geçiş başlıyor!


5.Yatay yaşam alanlarında rezidans konforu 

Yatay yaşam alanlarında, rezidansta yaşamanın tüm ayrıcalıklarını sunan Exen İstanbul, yatay ve kule bloklarından oluşuyor. Çamlıca’da Sur Yapı güvencesiyle inşa edilen projede, 1+0’dan 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor. 44 katlı kule bloğu ve 11 ile 15 katlı yatay bloklardan oluşan prode, fiyatlar 227 bin ile 2 milyon 198 bin TL arasında değişiyor. 1.etap teslimleri tamamlanan Exen İstanbul’da diğer etapların Ocak, Mayıs ve Temmuz 2013’te yapılması planlanıyor. Projede, Türk hamamı, açık-kapalı fitness salonu,house keeping, kreş, kuru temizleme, resepsiyon hizmetleri, sosyal tesisler, kuaför, vale, cocierge, bisiklet parkuru, fun golf alanı ve otopark gibi alanlar yer alıyor.


  Mahalle yaşamına “yatay” geçiş başlıyor!


6.Çocuklu aileler için hayatı kolaylaştıracak seçenekler var


By Group tarafından 200 milyon TL yatırımla Sultanbeyli’de hayata geçirilen By Concept, sahip olduğu yeşil alanlar ve kişiye özel bahçe olanaklarının yanı sıra çocuk parkı, sosyal tesisleri ve oyun odalayırla çocuklu ailelere hayatı kolaylaştıran seçenekler sunuyor. Yatay mimari tarzda inşa edilen projede, 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dubleks daire seçenekleri sunuluyor. Projede fiyatlar 115 bin 360 TL’den başlıyor 594 bin 310 TL’ye kadar yükseliyor. Ocak 2014’te teslim edilmesi planlanan By Concept’te, kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, yürüyüş parkurları, fitness center, teknik servis, park vale, çevre bakımı, otopark ve 24 saat güvenlik hizmeti bulunuyor. 


  Mahalle yaşamına “yatay” geçiş başlıyor!


7.15 bin kişilik dev bir kent

Ege Yapı Group, Emlak Pazarlama ve Emlak GYO’nun ortak girişimi olan Avrupa’nın en büyük karma kullanım projelerinden Batışehir, tamamlandığında 15 bin kişinin yaşayacağı dev bir kent olacak. Yatay mimari konseptte tasarlanan proje, Bağcılar’da yükseliyor. Batışehir' de 1+0'dan 4+1'e kadar 14 farklı tipte toplam 3 bin 148 adet konut ve rezidansın yanı sıra yatırımcıların ihtiyaç duyabileceği bir şehir oteli, ofisler, Doğa Koleji'nin yer alacağı eğitim kompleksi, dünyaca ünlü giyim ve yeme – içme markalarının hizmet vereceği açık hava çarşısı bulunuyor. Projedeki konutların fiyatları 186 bin TL’den başlıyor. Batışehir Bağcılar'da otopark, arşiv odaları, güvenlik hizmetleri, şehir oteli, lobi-danışma, depolama alanları, sauna, spor alanları, kapalı havuz, Batı Aktif, iklimlendirme sistemi, banka şubeleri, kuaför, terzi, eczane, lostra ve kuru temizleme hizmetleri yer alıyor.


  Mahalle yaşamına “yatay” geçiş başlıyor!


8.Estetik yatay konseptiy’le Haramidere’nin incisi

GDR İnşaat tarafından Haramidere’de hayata geçirilen İnci Palas, farklı mimarisi, estetik yatay konsepti ve avantajlı lokasyonu ile dikkat çekiyor. “Tek tip değil, farklı olmayı sevenler için…” sloganı ile satışa çıkan proje, bin 500 metrekare alan üzerinde yükseliyor. Toplam 48 konutun yer aldığı İnci Palas’ta 1+1, 2+1 ve 3+1 konut seçenekleri yer alıyor. Projede, 1+1’ler 139 bin TL’den, 2+1’ler 183 bin TL’den 3+1 daireler ise 332 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Konutların ankastre ürünlerle birlikte teslim edildiği İnci Palas’ta çocuk oyun alanları, toplantı alanları, barbekü alanları, fitness salonu, sauna ve spor tesisleri yer alıyor. Projenin Ocak ayı sonunda teslim edilmesi planlanıyor. 


  Mahalle yaşamına “yatay” geçiş başlıyor!


9.Zengin sosyal olanakları ile dikkat çekiyor

7 bloktan oluşan Glow 3 projesinde 8 katlı yatay bloklar ve 18 katlı kule blokları bulunuyor. Toplam 50 bin 57 metrekare alan üzerinde yükselen proje, Çekmeköy’de Mom Yapı güvencesiyle inşa ediliyor. 239 konuttan meydana gelen Glow 3’te 1+1, 2+1, 3+1 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. Projede daireler 223 bin TL ile 796 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Lokasyonu itibariyle de birçok ulaşım olanağına sahip olan GLOW3, Şile Otobanı’na ve yapımı hızla devam eden Üsküdar-Alemdağ metro durağına yürüme mesafesinde bulunuyor. Geniş sosyal olanakları ile dikkat çeken projede, yetişkin ve çocuk yüzme havuzu, futbol sahası, voleybol sahası, masa tenisi, langırt, tenis kortu ve spor alanları  bulunuyor.


  Mahalle yaşamına “yatay” geçiş başlıyor!


10.Denize ve şehre panoramik baktırıyor

Yılmaz İnşaat tarafından Maltepe Süreyyapaşa'da yatay bir mimari ile tasarlanan Fuaye Süreyyapaşa, toplam 106 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Özlenen az katlı mimari yapıdaki konutlar ile yeşilin içinde bir yaşam sunan proje, denize ve şehre panoramik bir noktadan baktırıyor. Mart 2013’te tamamlanması planlanan projede, az sayıdaki 3+1 ve 4+1 dairenin satışı devam ediyor. Projede 3+1 daireler 547 bin 226 TL ile 559 bin 384 TL, 4+1 dubleks daireler ise 627 bin 967 TL’den satışa sunuluyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön