03 / 05 / 2024

Malatya Pütürge İlçe Terminali'nin temeli atıldı!

Malatya Pütürge İlçe Terminali'nin temeli atıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Esenler Belediyesi tarafından inşa edilecek Pütürge İlçe Terminali'nin temeli törenle atıldı. 



Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Esenler Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek Pütürge İlçe Terminali'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, törenin açılış konuşmasını yaptı. 

İstanbul’da çok sayıda Malatyalı’nın yaşadığını belirten Polat, "Göreve gelir gelmez 180 günlük acil eylem planını hazırladık. 314 çalışmadan 112 projemizi hemşehrilerimizle paylaştık. 'Birlikte yürüyeceğiz' sloganıyla çıktığımız yolda bugün açılışı ve temeli atılan projeler yürüyüşümüzün kilometre taşlarıdır. Hep birlikte yürüyerek, emek harcayarak ülkemizin büyümesine katkı sağlayacağız. Herkesin emeği bizim için kutsaldır" şeklinde konuştu.

Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise "Esenler’de en fazla nüfusa sahip topluluk Pütürgelilere aittir. Aynı mutluluğu ve hüznü yaşadığımız Pütürgelilerle birlikte ilçemize Esenler Belediyemizin imzasını atıyoruz" dedi.

Düzenlenen törene, Pütürge Kaymakamı Erkan Savar, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ve Pütürgeliler Federasyonu Başkanı Cihan Akköse'de katılım gösterdi.


Geri Dön