29 / 04 / 2024

Malatyalılara müjde! 5 bin afet konutu ocak ayında teslim edilecek!

Malatyalılara müjde! 5 bin afet konutu ocak ayında teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen kentlerden biri olan Malatya'da, depremzedeler için inşa edilen afet konutları, hızla yükseliyor. Afet konutlarından 5 bininin, yıl sonunda bitirilip 2024 yılı ocak ayında depremzedelere teslim edilesi planlanıyor.



Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da,  TOKİ  tarafından yapılan afet konutları hızla yükseliyor. Mart ayında temellerin atıldığı Malatya'da sağlam zemine radye temel ve tünel kalıp sistemiyle inşa edilecek 13 bin 975 konutun ihalesi gerçekleştirildi.  Bu konutların ilk etabı olan 5 bin konutun, yıl sonuna kadar tamamlanması ve yeni yılın ilk günlerinde hak sahibi depremzedelere teslim edilmesi amaçlanıyor.

İkizce, Orduzu ve Gelinciktepe mahalleleri bölgeleri ile Doğanşehir ve Yazıhan ilçelerinde hızla yükselen konutların dış cephe çalışmaları tamamlandı.

Doğal gaz bağlantıları, asfaltlama ve çevre düzenleme işlemleri de devam eden konutların, iç tefrişatlarının da yıl sonuna kadar tamamlanıp, oturulabilir duruma geleceği bildirildi. Kent genelinde depremden etkilenenler için TOKİ tarafından 70 bin konutun yanı sıra 25 bin adet de köy evi yapılacak. 

Malatyalılara müjde! 5 bin afet konutu ocak ayında teslim edilecek!

ŞANLIURFA DEPREM KONUTLARI ARALIK AYINDA TESLİM EDİLECEK!

Depremlerden etkilenen illerden biri de Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa'da depremzedeler için merkez Eyyübiye ile Karaköprü ve Birecik ilçelerinde tünel kalıp sistemi ile 3 oda 1 ve 2 oda 1 olarak yapımı devam eden 897 adet konutun çalışmalarında sona yaklşıldı. 

Aralık ayında afetzedelere teslim edilmesi hedeflenen konutların yer aldığı bölgelerde yeşil alanlar, otopark, çocuk oyun alanları, spor alanları ve dükkanlar da yer alıyor.

TOKİ tarafından  yapılan deprem konutlarından biri olan Eyyübiye, Birecik ve Karaköprü ilçelerinde deprem konutlarının inşa çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Hasan Şıldak, bu kapsamda 4 bin 469 konutun yapımının sürdüğünü ve bunlardan Eyyübiye ve Birecik ilçemizdeki 897 konutun aralık 2023'te  tamamlanarak depremzede vatandaşlara  teslim edilmesini planldığını açıkladı. 

Bakan Özhaseki'den deprem uyarısı!

Elazığ'da 254 deprem konutu için kuralar çekildi!

Yerinde dönüşümde flaş gelişme! Bakan Özhaseki kredi ve hibe miktarının artırıldığını açıkladı!

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem konutları açıklaması: Yakında teslimlere başlıyoruz!

Geri Dön