09 / 05 / 2024

Manisa imar sorunu!

Manisa imar sorunu!

Posta Gazetesi Manisa eki Yazı İşleri Müdürü Gökhan Köküşoğlu bugünkü yazısında Manisa'nın imar sorunundan bahsetti...Köküşoğlu, "Bu sorunu çözersek; inşaatçı, müteahhit, memur, öğrenci kısacası "Manisa" kazanacak" dedi...



Ne imarmış arkadaş... Manisa'nın "kanayan yarası" haline gelen imar sorununu çözebilene aşkolsun! Geçtiğimiz ay. Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği (MAGÎD) Başkanı Osman Yıldırım. "imar sorunu ve ruhsat verilmemesinden" dolayı bin 308 daire projesinin beklediğini açıkladı. Adeta isyan eden Başkan Yıldırım, inşaat sektörünün imar sorunu nedeniyle çıkmaza girdiğini, bina yapacak arsa bulamadıklarını ve mağdur olduklarını söyledi. 


Geçtiğimiz Salı günü muhabir arkadaşım Adil Bağcıya özel açıklamalarda bulunan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYDD) Başkanı Bahattin Akyüz, Manisa'daki konutların talebi karşılama sorununun her geçen gün büyüdüğüne, kentin Büyükşehir olmasıyla birlikte sıkıntının daha da artacağına dikkat çekti. Başkan Akyüz, üstüne basa basa konut sorunun çözülememesinin temel sebebinin "imar Revize Planının" hayata geçirilememesi olduğunu vurguladı. 


Geçtiğimiz Çarşamba günü, Manisa Belediyesinin Kasım ayı Meclis Toplantısında, Ekim ayındaki toplantıda reddedilen ve Başkan Cengiz Ergün'üıı itirazı üzerine yeniden gündeme getirilen Yeni Mahalle. Fatih. Cumhuriyet ve Hafsa Sultan mahallelerinin "imar planı" yeniden oylandı. MHP grubunun kabul oyuna karşılık, AK Parti. CI IP ve bağımsızların red oyuyla plan bir kez daha reddedildi. Yani Manisa'nın dört mahallesinin imarı böylece rafa kalkmış oldu. 


Başkan Ergün'ün de dediği gibi, söz konusu mahallelere inşaat yapılması bir yana, çivi bile çakılamayacak artık... 

Anlayamadığım nokta, Manisa için hayati öneme sahip olan imar sorunu niçin bir türlü çözülemiyor? Büyükşehir olmaya sayılı aylar kala: parti ayrımı yapmaksızın, milletvekilleri, belediye başkanları, demek başkanları birlik olup, güçbirliği yaparak bu sorunun üzerine neden gitmiyor/gidemiyor? 


Çok değil 5 ay sonra; Yeni kurulacak ilçelerle yeni memurlar atanacak, kapanacak olan belde belediyelerindeki çalışanlar kente nakledilecek. Organize sanayi bölgesindeki çalışanlara sürekli yenileri eklenecek, her yıl büyüyen Celal Bayar Üniversitesinin öğrenci sayısı giderek artacak... 


Buraya kadar her şey iyi, güzel, hoş da; peki, nüfus artışına paralel olarak artacak olan konut ihtiyacı nasıl karşılanacak? Şu an bile konut talebine malesef ki yetişemeyen Manisa, o zaman ne yapacak? 

imar sorunundan dolayı iş yapamayan müteahhitlerin, ilçelere ve başka illere kaçtıkları, ev sıkıntısı yüzünden öğrencilerin, memurların ve sanayi bölgesinde çalışanların İzmir'den ev tutmak zorunda kaldıkları belirtiliyor. Bu tablo sizce Büyükşehir olacak bir kente yakışıyor mu? Neden Manisa kazanacakken başka iller kazansın? 


Haydi Manisa! Bu konuyu tez zamanda çözüme kavuşturmak için birlik olma zamanı... Bu sorunu çözersek; inşaatçı, müteahhit, memur, öğrenci kısacası "Manisa" kazanacak. Büyükşehir olacak Manisa, sizce de bunu haketmiyor mu?... 


Gökhan Köküşoğlu/Posta Gazetesi Manisa eki


Geri Dön