27 / 04 / 2024

Manisa Selendi Köprüsü'nün inşaatı Ağustos'ta bitecek!

Manisa Selendi Köprüsü'nün inşaatı Ağustos'ta bitecek!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Selendi’nin Çampınar Mahallesi’ni ziyaretinde sözünü verdiği köprünün yapımında çalışmalar hız kazandı. Temeli atılan köprünün üç ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi.



Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Selendi’nin Çampınar Mahallesi’ni ziyaretinde sözünü verdiği köprünün yapımında çalışmalar hız kazandı. Mahalle Muhtarı Halil Öz, 1970 yılından bu yana her gelen siyasetçinin kendilerine köprü sözü verdiğini hatırlatarak, “Cengiz Ergün seçim çalışmalarında bizleri ziyaret ettiğinde köprüyü yapacağının sözünü vermişti. Biz inanmadık. Ancak iş makinelerini mahallemizde görünce hayalimiz gerçek oldu” diye konuştu.


Selendi’nin Dere Mahallesi ile Çampınar Mahallelerini birbirine bağlayacak olan köprünün yapımında çalışmalar hız kazandı. İki mahalle arasında bozuk olan yolların düzeltilmesinin ardından, köprünün yapılacağı bölgede çalışmalara yoğunlaşırken Çampınar Mahalle Muhtarı köprü yapımı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Selendi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli inşaat teknisyeni İbrahim Kara ile birlikte köprü çalışmalarının devam ettiği noktada incelemeler yapan Muhtar Öz, yarım asırlık hayallerinin gerçek olduğunu söyledi. Geride kalan süreçte her gelen siyasetçinin kendilerine köprü sözü verdiğini hatırlatan Çampınar Muhtarı Öz, “Büyükşehir kanunuyla mahalle statüsüne kavuşan köyümüze 1970 yılından bu yana gelen her siyasetçi köprü sözü verdi. Verilen sözlerin ardından bir ekip gelir kireç döker, ölçüm yapar giderdi. Ancak sözler havada kalırdı” dedi.


MÜJDELİ HABERİ ALINCA GÖZYAŞLARIMI TUTAMADIM

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yerel seçimler öncesinde mahallelerini ziyaret ettiğini hatırlatan Muhtar Öz, “Mahallemize destek için gelen Cengiz Ergün, traktörle çaydan geçti. Kahvehanede konuşurken bize köprüyü yapacağının sözünü verdi. Ancak biz diğer siyasetçiler gibi olur diye verilen söze inanmadık. Bir gün mahallede sohbet ederken, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş beni aradı. Köprünün ihalesinin yapıldığını ve en kısa zamanda başlayacağını müjdeledi. Bu müjdeli haberin ardından gözyaşlarımı tutamadım. Ne zaman iş makinelerini mahallemizde gördük ve köprünün yapımına başlanmasına şahit olduk, o zaman hayallerimiz gerçek oldu”


BURADA BİR TARİH YAZILIYOR

Kendisinin de muhtar seçilmeden önce tek hayalinin mahallelerine bir köprü yapılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Çampınar Muhtarı Halil Öz, “Bu hayalimizi gerçeğe dönüştüren Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, Selendi Belediye Başkanımız Nurullah Savaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada bir tarih yazılıyor” dedi.


KÖPRÜ ÜÇ AYDA BİTECEK

Mayıs ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de katılımıyla temeli atılan köprünün üç ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi. Toplamda 900 bin TL’ye tamamlanacak ve iki mahalleyi birbirine bağlayacak olan köprü, 113 metre uzunluğunda olacak.


Sabah


Geri Dön