11 / 05 / 2024

Marketlere denetlemeler lafta mı kaldı? A 101'de tekne, BİM'de araç ve daire Daha neler çıkacak?

Marketlere denetlemeler lafta mı kaldı? A 101'de tekne, BİM'de araç ve daire Daha neler çıkacak?

A101’in kataloğunda bir tekneye yer vermesinin ardından BİM’in ev ve araba satacağını duyurması akıllara geldi. Marketlerin alakasız ürünler satarak esnafı zor durumda bıraktığı ve konunun inceleneceği açıklanırken marketlerde satışa çıkan ürünler şaşırtmaya devam ediyor.



A101 son kataloğunda 80 bin lira değerinde 5 metrelik yat satışa çıkardığını duyurdu.

Tekne satışı sosyal medyayı sallarken bir yandan da akıllara geçtiğimiz aylarda BİM’in yaptığı açıklama geldi. BİM de daha önce araba ve ev satışa çıkaracağını ve bu ürünleri kataloglarında sergileyeceğini duyurmuştu.

Zincir marketlerde vatandaşlara sunulan indirimli ürünler listesinde ütüden ayakkabıya, buzdolabından çamaşır makinesine, masadan sandalyeye çadırdan pahalı saat ve gözlüğe, yorgandan battaniyeye hatta marka giyim ürünleri ve bisiklet de yer almıştı.

BİM marketler zinciri Resmi Gazete'de ilan vererek otomobil ve konut satışına başlayacağını duyurdu.
BİM ilanda yürürlükteki mevzuata uymak kaydı ile otomobil, atv, utv, midibüs, elektrikli bisiklet ve minibüs satışı yapabileceği ayrıca gayrimenkul alanına da dahil olacağı duyurulan şirketin her türlü ev, konut, işyerinin yapılması, satışı, aracılık komisyonu alınması için düzenleme yapıldığı ortaya çıktı. BİM Marketler Anonim Şirketi'nin Resmi Gazete’ye verdiği ilanda otomobil ve konut satışını kendi marketlerinde yapabileceği gibi aynı zamanda e - ticaret yolunu da kullanabileceği belirtiliyor.


Geri Dön