03 / 05 / 2024

Mavişehir’de gökdelen ruhsatına yargıdan engel geldi!

Mavişehir’de gökdelen ruhsatına yargıdan engel geldi!

İzmir 1. İdare Mahkemesi, Mavişehir’ de yapımı için çalışmaların başladığı 24 katlı gökdelen için Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Ağustos 2013 yılında verdiği inşaat ruhsatının yürütmesini durdurdu...



GEDİZ Deltası’nın, Ege Denizi ve Mavişehir’le buluştuğu noktada, “Sulak alan koruma bölge sınırı” “Sulak alan tampon bölge sınırı”, “Mutlak koruma bölge sınırı” kenarında ve “Gediz Deltası Ekolojik etkilenme bölge sınırı” içinde bulunan alanda yapılmak istenilen gökdelenlere yargıdan engel geldi.


 İzmir 1. İdare Mahkemesi, Mavişehir’de yapımı için çalışmaların başladığı 24 katlı gökdelen için Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Ağustos 2013 yılında verdiği inşaat ruhsatının yürütmesini durdurdu.


Dayanak kalmadı

Gamze Erciyes, Hilmi Dinçay Özgen ve Hasan Türk’ün, inşaat ruhsatının iptali istemiyle açtığı davada karar veren  İzmir  1. İdare Mahkemesi, inşaat ruhsatının dayanaksız kaldığına dikkati çekti.Gerekçe olarak 2011’de Mavişehir’i toplu konut alanı ilan eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararının, İzmir 2. İdare Mahkemesi’nce yürütmesinin durdurulması gösterildi. 

Hukuk mücadelesinin devam edeceğini dile getiren Mavişehir sakinlerinin avukatı Cem Altıparmak, “İzmir Kuş Cenneti için, İzmir için hayati önem taşıyan bir alanda bu tür bir yapılaşmanın olmaması gerekiyor. Çivi çakılması bile yasak olan bir bölgenin yapılaşmasına karşı yapılacak her türlü girişime yönelik mücadele sürecek” diye konuştu. ? Turan GÜLTEKİN


Hürriyet Gazetesi 


Geri Dön