02 / 05 / 2024

Meclis onayladı! Hane başı 1900 TL yardım parası PTT'den yatırılacak!

Meclis onayladı! Hane başı 1900 TL yardım parası PTT'den yatırılacak!

TBMM tarafından onaylanan kararla, bu hafta içerisinde hane başına 1900 TL tutarında yardım ödemesi yapılacak. Ödemeler ise PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bayram öncesinde de sosyal yardım ve destek ödemelerini hız kesmeden sürdürüyor. Meclis'e sunulan yeni bir yardım paketi, oylama sonucunda onaylandı ve bayram öncesi sosyal yardım parası hane başına 1900 TL olarak belirlendi. Bu karar, Resmi Gazete’de yayınlanarak duyuruldu ve çocuğu olan ailelere ekstra ödeme yapılacak. Devletten bayram yardımı almak isteyenlerin başvurularını e-Devlet üzerinden yapmaları gerekiyor ve ödemeler PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Meclis onayladı! Hane başı 1900 TL yardım parası PTT den yatırılacak!

1900 TL yardım programına başvuru şartları

Türkiye'deki ekonomik kriz koşullarında, Devlet vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Sosyal yardım ödemeleri de krizin başlangıcından bu yana artış gösteriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her geçen gün genişleyen sosyal yardım fırsatları sunuyor. Nisan ayı sosyal destek ödemeleri ne zaman yapılacak diye merak edilirken, yeni bir sosyal yardım programı hazırlanmış durumda. TBMM'ye sunulan sosyal yardım paketi meclis tarafından onaylandı. Başvuru yapan ailelere, bayram öncesinde tam 1900 TL yardım ödemesi yapılacak. Yardım almak isteyenler, e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecekler. Ödemeler, T.C kimlik kartı ile PTT aracılığıyla yapılacak. İhtiyaç sahibi vatandaşların yardıma başvurması için aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor.

Aile Bakanlığı, Türkiye Aile Destek Paketi kapsamında ailelere maddi yardım sağlayacak. Nisan ayında gerçekleştirilecek olan aile destek ödemesi, Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara aktarılacak. Bu hafta içinde aile yardımı ödemeleri yapılacak.

Devletten aile yardımı almak isteyenler için belirlenen başvuru şartları açıklandı. Bayram yardımı olarak bilinen aile yardımından faydalanmak isteyenlerin tek bir şartı var: Hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekiyor. Bu şartı sağlayanlar devletten aile yardımı alabilirler. Ayrıca, çocuk destek bileşeniyle birleştirildiğinde ödeme miktarı 1900 TL'ye kadar yükselebiliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön