01 / 05 / 2024

Mehmet Aygün: Talep olan her yerde otel açacağız!

Mehmet Aygün: Talep olan her yerde otel açacağız!

Titanic Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, "Yurtiçinde ve yurtdışında otel ihtiyacı olan her yerde biz var olacağız" sözleriyle yeni yatırımlar konusunda iştahlı olduklarını dile getirdi.



Mehmet Aygün'ün 40 yılı aşan iş hayatı tam bir başarı öyküsü. Giresun'da doğup büyüyen Aygün, 13 yaşındayken babasını kaybetti, O günden sonra annesi ve 6 kardeşine bakmak için iş hayatına atıldı, Babasından devraldığı bakkal dükkanını bir süre işlettikten sonra dayısının yanına Almanya'ya gitmesiyle hayatında ilk dönüm noktası yaşandı. Almanya'da Berlin'de garsonluk yaparak çalışmaya başlayan Aygün, ilk fırsatta kardeşlerinin tümünü yanına aldı, sonra da dayanışma içinde ticarete atıldı. Zaman içinde restoran ve otel zincirine sahip dev bir iş yarattı.


Bugün Aygün'ün Berlin'de Hasır markasıyla 20 restoranı ve 3 şehir oteli bulunuyor. Türkiye'de ise Titanic Hotels çatısı altında 8 oteliyle faaliyet gösteriyor, Bugüne kadar birikimlerini hep yatırıma yönlendirdiğini belirten Aygün, İstanbul'da otelciliğe ilk olarak 1993 yılında Şişli'de 27 odalı bir otelle başladıklarını anlatıyor, "Ardından Taksim otelimizi açtık. 2003 yılında resort otelciliğe Antalya'da Lara bölgesinde Titanic otelimizi açarak girmiş olduk. Titanic Deluxe Belek ile de bu alanda 7 yıldızlı bir tesis inşa ettik, Gelecek yıl Bodrum Güvercinlik'te çok özel bir otelin açılışını yapacağız, Bodrum, Titanic markasıyla daha da yükselecek" diyor,


Titanic Grubu şehir otelciliğinde de yatırımlara devam ediyor, Grup yakın zamanda Kocaeli ve Giresun'da 5 yıldızlı otellerini açmaya hazırlanıyor,


Bugüne kadar yaptığı yatırımlardan ve özellikle turizm sektöründe faaliyet göstermekten memnun olan Aygün, önümüzdeki dönemde hızlı ama sağlam adımlarla ilerlemek niyetinde, "Yurtiçinde ve yurtdışında otel ihtiyacı olan her yerde biz var olacağız" sözleriyle yeni yatırımlar konusunda iştahlı olduklarını dile getiriyor, "Franchise ve kiralama sistemiyle de bünyemize yeni oteller katmayı planlıyoruz, Hızımızı talep belirleyecek, bu yılda 3-5 otel de olabilir 10 otel de... Şu anda çalışmalar yapılıyor, Ama yatırım yaparken çok iyi hesap yapıyoruz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Her tesisimizin kendi ayakları üzerinde durmasına özen gösteriyoruz, Sağlıklı borçlanmaya gidiyoruz" diye konuşuyor.


FİYATLAR NE KADAR DÜŞTÜ?


Bu yıl turizm sektörü açısından zorlu geçiyor, Aygün, kendilerinin de bu zorlukları resort otelciliğinde hissettiklerini ifade ediyor. Aldıkları önlemleri ve sonucunu da şöyle paylaşıyor: "Biz olumsuz gelişmelerden en az etkilenenlerdeniz, Bu yıl geçen yılki cironun üzerinde bir ciro yapıyoruz ama otelde 100 kişi fazla konaklatıyoruz, Fiyatlarını yüzde 45'e kadar düşüren oteller olmasına karşın bizdeki düşüş yüzde 15 oranında gerçekleşti, Avantajımız zincir otel olmak, Bu durum maliyetlerimizi diğerlerine göre daha aşağıda tutmamızı sağlıyor."


Capital


Geri Dön