16 / 05 / 2024

Memur emeklilerine 8 bin 77 TL seyyanen zam geliyor mu? Emekli Memur-Sen tek tek açıkladı! 

Memur emeklilerine 8 bin 77 TL seyyanen zam geliyor mu? Emekli Memur-Sen tek tek açıkladı! 

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, memur maaşlarına uygulanan seyyanen zammın, aylık bağlama oranına göre kamu görevlisi emeklilerine de yansıtılması talebini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...



Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, söz konusu açıklamasında "Kira fiyatlarında yaşanan artışlar, emtia fiyatlarındaki yükselişler, gelirden daha çok artan giderler ve en düşük emekli kamu görevlisi aylığının asgari ücretin altında kaldığı görülerek artış yapılmalı, en düşük kamu görevlisi aylığı adil bir ücrete kavuşmalıdır" ifadelerine yer verdi ve yapılması gerekenin seyyanen zammın tüm kamu görevlisi emeklileri için de geçerli olması olduğunun altını çizdi. 

"Emeklilere, yüzde 17,55 artış oranı uygulandıktan sonra aylık bağlama oranı üzerinden 8 bin 77 lira seyyanen zam yansıtılmalı, ortadaki karışıklık ve kargaşa giderilmelidir" şeklinde konuşan Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Küçükkösen, emekliye hak ettiği aylığın verileceğini bildiklerini söyledi. 

Memur emeklilerine 8 bin 77 TL seyyanen zam geliyor mu? Emekli Memur-Sen tek tek açıkladı! 

Diğer taraftan grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de "Emeklilerimize verilen yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 TL'lik seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir" ifadelerine yer verdi. 

SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı Temmuz 2023 zammında son dakika! En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Hemen bakın!

Motorine 1 lira 7 kuruşluk yeni zam geldi! Sürücüler yeni rakamlara göz atın! 

ING’den bin TL hibe sürprizi! Haberi alan ING’liler resmen sevinçten uçtu!


Geri Dön