17 / 05 / 2024

Memur emekliye zam ve bayram ikramiyesi sürprizi! Bakan'ın söyledikleri soğuk duş etkisi yarattı

Memur emekliye zam ve bayram ikramiyesi sürprizi! Bakan'ın söyledikleri soğuk duş etkisi yarattı

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, "Kamu çalışanları ve emekliler için temmuz ayını beklemeden, enflasyon farkı ücret, maaş ve aylıklara yansıtılmalıdır." dedi. Yapılan hesaplamalara göre memur ve emekilnin alım gücü 3 ayda bin 800 lira eksildi.



BAKAN BİLGİN'DEN SOĞUK DUŞ ETKİSİ YAPAN AÇIKLAMA

Memur ve işçilerin beklediği zam haberi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: "Enflasyona karşı işçileri korumak bizim görevimiz. Bu konuda tarihsel adımlar atıldı. Bunlardan birisi hepinizin bildiği Türkiye’de asgari ücrette yapılan düzenleme. Enflasyon yüzde 36'iken yüzde 50 bir reel ücret artışı gerçekleştirildi. Temmuz'da asgari ücrete zam yok enflasyon farkı ödenecek" dedi. Yapılan hesaplamalar ve bakanın açıklamaları memur ve emekliler başta olmak üzere milyonlarca çalışanı büyük hayal kırıklığına uğrattı. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön