06 / 05 / 2024

Memur olma yolu açıldı! Kritik bir detay ortaya çıktı

Memur olma yolu açıldı! Kritik bir detay ortaya çıktı

Sözleşmeli personele kadro müjdesi geldi ve şimdi gözler yapılacak yasal düzenlemeye döndü. Yasayla yıllarca yan yana çalışanların özlük hakları dengelenecek. Düzenlemeyle belediyelerde çalışanlara da memurluk kadrosu verilebilecek. İşte tüm detaylar...



Kamuda, 300 bini öğretmen, sağlık personeli ve din görevlisi olmak üzere yaklaşık 520 bin sözleşmeli personel bulunuyor. Bu personel, kadrolu memurla yan yana aynı işi yaptığı halde farklı özlük haklarına sahip olmaktaydı. Bu hakları eşitleyecek kadro müjdesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verdi.

Buna göre; sözleşmelilerin kadroya geçişlerinde 3 yıl çalışma şartı aranacak, 1 yıl da aday memurluk süreci olacak. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık sürede gerçekleşecek. Özellikle belediyelerde (yerel yönetimlerde) çalışanların kadro süreciyle ilgili merak ettiği detayları Posta gazetesinden Ekrem Sarısu yazdı. İşte en çok merak edilen sorular ve cevapları....

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre sözleşmeli personel memur kadrosuna geçiriliyor mu? Herhangi bir şart aranacak mı? 
Kamudaki sözleşmeli personel hemen kadroya geçirilmiyor. Sözleşmeli personel olarak 3 yıl çalışan personel, önce memur adayı yapılacak. Bir yıl memur adayı olarak çalıştıktan sonra memur kadrosuna geçirilecek.

Mahalli idarelerde sözleşmeli olarak çalışan personel de memur kadrosuna geçiriliyor mu? 
Cumhurbaşkanı’nın açıklamasından, mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli personelden 3 yılı dolduranların mahalli idarelerde 1 yıl memur adayı olarak çalıştıktan sonra memur kadrosuna geçirileceği anlaşılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön