09 / 05 / 2024

Memur ve emeklilerin beklediği müjde geldi! En az 4 bin 744 TL verilecek!

Memur ve emeklilerin beklediği müjde geldi! En az 4 bin 744 TL verilecek!

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği haber sonunda geldi. Emeklilere en az 4 bin 744 lira verilecek. İşte detaylar...



Milyonlarca memur ve emekli tarafından merakla beklenen 2022 yılının ilk zammı geçtiğimiz ay verildi. Aktarılan detaylara göre, memurlara ve memur emeklilerine ilk olarak toplu sözleşmede belirlenmiş olan  yüzde 5 artış ve enflasyon farkıyla yüzde 27.91'lik bir zam yapıldı. Ayrıca yine yaşanan gelişmelere göre, toplamda 2.5 puanlık ilave zam da yapıldı. Böylece yapılan yüzde 5'lik artış yüzde 7.5'e, toplam Ocak zammı da yüzde 30.95'e ulaşmış oldu.

Memur ve emeklilerin beklediği müjde geldi! En az 4 bin 744 TL verilecek!

Paylaşılan detaylara göre, bundan sonraki süreçte önümüzdeki 5 ayın da aylık TÜFE'leri hesaplanacan ve böylelikle de beklenen enflasyon farkı ortaya çıkacak. Merakla beklenen kesin oran da Temmuz 2022'de açıklanmış olacak.

Ahaber'in aktardığına göre, merakla beklenen Ocak zammıyla en düşük memur emeklisi aylığı 3 bin 275 lira 90 kuruştan 4 bin 289 lira 79 kuruşa çıkmıştı. Yaşanan gelişmelere göre, şu an oluşan yüzde 10.6 artış oranıyla en düşük emekli aylığı 4 bin 744 lira 50 kuruşa çıkmış olacak.

SGK ve Bağkur'lu emekliye 5 bin TL destek! Başvuran anında alıyor...

Emeklilere rekor ikramiye kapıda! 2022 emeklilerin yılı olacak!

Efsane analist Bitcoin yatırımcılarını uyardı! Bitcoin’in bu seviyelere düşmesi kaçınılmaz...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön