29 / 04 / 2024

Memurlar fahiş kiralara karşı ‘büyükşehir tazminatı’ talep etti!

Memurlar fahiş kiralara karşı ‘büyükşehir tazminatı’ talep etti!

Yükselen kiralar memurların belini büktü. Doğudan batıya istenen tayinler yüksek kiralardan sonra tam tersine döndü. Bu kapsamda, Memurlar fahiş kiralara karşı ‘büyükşehir tazminatı’ talep etti. İşte detaylar...



Son iki senede yükselen kiralar ve konut fiyatları vatandaşlar kadar farklı şehirlere tayin isteyen memurları da etkiledi. 

Memur Sen Antalya Temsilcisi Eyüp Bülent Miran, 7.dönem Toplu Sözleşme sürecinden önemli kazanımlar elde etmek istediklerini belirtti. Yüksek kiralara da dikkat çeken Miran, atamalarda fahiş kiralar nedeniyle büyükşehir tazminatının verilmesi gerektiğini ifade etti.

Memurlar fahiş kiralara karşı ‘büyükşehir tazminatı’ talep etti!

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, 7’inci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde önümüzdeki 2 yıllık süreçte kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük hakları ile çalışma koşullarını düzenleyecek, mali haklarını iyileştirecek tekliflerin 1 Ağustos tarihi itibarıyla kamu işvereni ile istişare edileceğini bildirdi.

Memurlar fahiş kiralara karşı ‘büyükşehir tazminatı’ talep etti!

İKİ SENEDE YÜZDE 110 ZAM TALEBİ

Miran, “Konfederasyonumuz memur ve memur emeklilerine 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil 1. üç ayda yüzde 35, 2. üç ayda yüzde 10, 3. üç ayda yüzde 15, 4. üç ayda ise yüzde 10 artış talep etti" diye hatırlattı.

2025 yılı için ise Türkiye’nin ekonomik verilerinin ve enflasyon rakamlarının iyileşeceğine dair inancı ile altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil 1. altı ayda yüzde 25 ve 1. altı ayda yüzde 15 artış talep ettiğini söyleyen Miran, "Toplu sözleşme sürecinde özellikle tayinlerde fahiş kira konusunun da odak noktası olacağını aktardı.” diye belirtti.

Memurlar fahiş kiralara karşı ‘büyükşehir tazminatı’ talep etti!

FAHİŞ KİRALAR TAYİNLERİ ETKİLEDİ

Rusya ile Ukrayna arasında geçen sene şubat ayında başlayıp, devam eden savaş sebebiyle iki ülkeden Antalya’ya ciddi göç yaşandığını aktaran Miran, Antalya'daki konut fiyatları ve kiraların ciddi oranda artığını, bunun da memurların atama taleplerinin iptaline sebep olduğunu söyledi.

Geçmişte memurların doğudan batıya, küçük illerden büyükşehirlere geçiş istediklerini aktaran Miran, "Antalya ve birçok büyükşehirde bu tam tersine döndü. Tayin iptal taleplerinin tümü karşılansın diye talepler başladı" dedi.

Memurların dilekçe verip tayinin iptal edilmesini istediklerini aktaran Miran, bu taleplerin bazı yerlerde kabul edildiğini ifade etti. 

BÜYÜKŞEHİR TAZMİNATI TALEP EDİLDİ

kira fiyatlarına değinen Miran Büyükşehir tazminatı talebinde bulunarak, Büyükşehir tazminatı diye uzun süredir kurduğumuz cümle vardı. Memura kira yardımı, ulaşım yardımı, büyükşehir tazminatı beklentimiz var. Antalya'da ev ve kira fiyatlarının ciddi oranda yükseldiğini görüyoruz. Kira büyük sorun. Bu yüzden memurun kira konusunda omuzlanmasını istiyoruz” dedi. 

Memur ve memur emeklisi zammı için takvim netleşti: Toplu sözleşmede ilk toplantı 1 Ağustos'ta!

Eyüpsultan Çiftalan Köyü 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Güvenli liman yatırımcıları dikkat: Altın fiyatları asıl o zaman şahlanacak! Hatice Kolçak’tan yeni tahmin! 


Geri Dön