18 / 07 / 2024

Merkez Bankaları’nda sıcak gelişme… Faiz kararları tepetaklak!

Merkez Bankaları’nda sıcak gelişme… Faiz kararları tepetaklak!

Faiz artışlarının hafifleyeceği bekleniyor. Bu beklentilerin de merkez bankası kararlarına hakim olacağı düşünülüyor.




 

RUSYA VE KANADA'DAN GÜVERCİN SİNYALLER

Rusya’nın cuma günkü merkez bankası toplantısında odağını parasal genişlemeye kaydırması bekleniyor. Ayrıca Kanada Merkez Bankası da faiz artışı döngüsünü sona erdirmesi beklenen merkez bankalarından biri.

İzlanda ve İsveç gibi bazı ülkelerin merkez bankaları ise şahin tavırlarını devam ettireceği düşünülen bankalar arasında yer alıyor.

Merkez Bankaları’nda sıcak gelişme… Faiz kararları tepetaklak!

YATIRIMCILAR DİKKATLE İZLİYOR

Merkez bankalarının faizlerinin yüksek olması altın ve borsa gidi yatırım araçlarının güçsüz seyretmesine neden oluyor. Fed'in şahin bir politika izleyeceği ve dolarda reel faizin yükselebileceği beklentisi, altın fiyatlarını baskılıyor.

Fed’in sıkı para politikası izlemesi ise doları güçlendiren bir gelişme olarak yorumlanıyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 5 Şubat 2023 tarihinde saat 20.28'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,83 Türk Lirası, Euro 20,37 Türk Lirası, altının gramı ise bin 128 Türk Lirası değerinde.

“Pişman olursunuz” diyen Selçuk Geçer’den tarihi dolar uyarısı!

İslam Memiş paylaştı: İşte doların coşacağı tarih!

EYT'de şartlar belli oldu! İşte Meclis'e gelen kanun teklifi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön