11 / 05 / 2024

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan kritik dolar açıklaması geldi!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan kritik dolar açıklaması geldi!

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, yeni dönemde para politikasıyla ilgili önemli açıkmalar yaparak, Dolar kurunu baskılamak adına döviz satışı yapılmayacağına vurgu yaptı. 



HAFİZE GAYE ERKAN'DAN DOLAR AÇIKLAMASI!

Merkez Bankası Başkanı Erkan faiz kararından sonra bankacılarla yaptığı toplantının detayları ortaya çıktı.

Hafize Gaye Erkan, 22 haziran günü faiz artışı kararından sonra bankacılarla bir toplantı gerçekleştirdi.

Ekonomim gazetesinde yer alan habere göre; Hafize Gaye Erkan, para politikasına yönelik önemli değişikliklerle ilgili açıklama yaptı. Güçlü TL konusuna vurgu yaparak kuru baskılamak adına döviz satışı yapılmayacağını ifade etti.

Öte yandan merkez bankasının dövizi dolaylı yoldan baskılayan marko ihtiyati önlemlerinin de kademli olarak azaltılması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön