13 / 05 / 2024

Merkez Bankası beklenen tarihi açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde pilot uygulamalar başlıyor!

Merkez Bankası beklenen tarihi açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde pilot uygulamalar başlıyor!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün yılın ilk Enflasyon Raporu’nu açıkladı. Ardından uzun zamandır beklenen ve merak edilen konular ile ilgili son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



Kavcıoğlu, dijital Türk Lirası ile ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirterek yakında pilot uygulamalara başlanacağını duyurdu. Dijital Türk lirası ile ilgili önemli çalışmalar sürdürdüklerini dile getiren Şahap Kavcıoğlu, "Kapalı devre içerisinde ilk kullanımını yaptık. Dijital Türk lirası ile ilgili ilk pilot uygulamasını ise yılın ilk çeyreğinin sonu gibi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Merkez Bankası beklenen tarihi açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde pilot uygulamalar başlıyor!

Kavcıoğlu, pilot uygulamaların ardından daha sonra test aşamasının ne kadar süreceği ve uygulamadaki başarısına göre gerekli kanun değişiklikleri ve ne zaman hayata geçirileceğinin belirleneceğini bildirdi. Bunun çok bir süreç olduğunu kaydeden Kavcıoğlu, “Dijital TL’ye ne zaman geçileceği belirlenecek. Bu tabii ki çok zor bir süreç. Dünyada bunun henüz uygulaması bulunmamakta. Pilot uygulamalarına geçen bir iki ülke var. Ancak onlar da pilot sürecini devam ettiriyorlar” dedi.

TCMB olarak bu süreçi en hızlı ve başarılı bir şekilde yürüten merkez bankalarının başında geldiklerini ifade eden Kavcıoğlu, “Umarım dijital TL pilot aşamasını da en doğru şekilde yöneterek ilk dijital parayı kullanan ülkelerin başında geliriz” şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön