13 / 05 / 2024

Merkez Bankası beklenen tarihi açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde pilot uygulamalar başlıyor!

Merkez Bankası beklenen tarihi açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde pilot uygulamalar başlıyor!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün yılın ilk Enflasyon Raporu’nu açıkladı. Ardından uzun zamandır beklenen ve merak edilen konular ile ilgili son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



TALEP ŞİRKETLERDEN GELDİ

Diğer yandan Kavcıoğlu, TCMB'nin, şirketlerin yurt dışı kaynaklı dövizlerinin Türk Lirası’na dönüşümüne getirdiği desteği, sektörlerden gelen talep üzerine hayata geçirdiklerini söyledi. Kavcıoğlu, yurt dışına hizmet veren sektörlerin ya da yurt içinde olup yurt dışından gelen turistlere hizmet veren turizm gibi tüm sektörlerin bu desteklere dahil olduğunu sözlerine ekledi.

Merkez Bankası beklenen tarihi açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde pilot uygulamalar başlıyor!

Kavcıoğlu, söz konusu düzenlemenin yurt dışından paraların daha hızlı bir şekilde gelmesi noktasında bir teşvik olacağını vurgulayarak, bu şekilde gelecek önemli bir tutar beklediklerini ifade etti. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Bu düzenleme ile önemli bir tutarın gelmesini bekliyoruz. Ülkemizin turizm, hizmet ve diğer sektörlerin desteklenmesine önemli bir katkı sağlayacağını öngörüyoruz. Zaten sektörlerin talepleri de bu yöndeydi. Bizler de onların taleplerine karşılık vermiş olduk. Sektörlerimizin  buna nasıl cevap vereceklerini süreç içinde izleyerek hep beraber göreceğiz" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön