14 / 05 / 2024

Merkez Bankası Rezervleri Büyüyor!

Merkez Bankası Rezervleri Büyüyor!

Merkez Bankası’nın rezervlerinin arttığı yönünde açıklama yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 7 Temmuz tarihini kapsayan hafta boyunca 1 milyar 829 milyon dolarlık bir artış gösterdi. Bu haber, bankanın kaynaklarının genişlediğine işaret etmektedir. 



Merkez Bankası Rezervleri Büyüyor!

Brüt döviz rezervlerinde artış, altın rezervlerinde azalış 

Haftalık Para ve Banka İstatistikleri açıklanırken hangi rezervlerde artış, hangi rezervlerde azalış olduğu belirtildi. Artış gösteren rezervler arasında brüt döviz rezervleri öne çıktı. Brüt döviz rezervleri bu açıklama yapılmadan önce 67 milyar 155 milyon dolar seviyesindeydi. Brüt döviz rezervleri, 7 Temmuz haftası boyunca etkileyici bir artış kaydetti. Toplamda 2 milyar 681 milyon dolarlık bir yükseliş yaşandı ve rezervler 69 milyar 836 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Altın rezervlerinde ise azalma yaşandı. Açıklamadan önce altın rezervleri 41 milyar 432 milyon dolar seviyesindeydi. 7 Temmuz haftasında ise 852 milyon dolar azalarak 40 milyar 580 milyon dolar seviyesine düştü. Bu rezervlerdeki değişimler Merkez Bankası tarafından kaydedildi.

Küresel piyasalarda ABD enflasyon verisi etkisi! Borsalar, dolar, altın, endeksler pozitif seyrediyor!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den temmuz faiz kararı ile ilgili ilk açıklama! Euronun kaderi belli oldu!

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde! Altın, dolar ve borsada son durum ne?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön