13 / 05 / 2024

Merkez Bankası’ndan bankalara neden talimat gitti? Dolarda yeni patlama mı bekleniyor?

Merkez Bankası’ndan bankalara neden talimat gitti? Dolarda yeni patlama mı bekleniyor?

Merkez Bankası’ndan bankalara talimat gittiği ve pazartesi gününe kadar şirketlerden gelecek büyük çaptaki döviz taleplerininin karşılamamamasının istendiği iddiası, dolarda yeni bir patlama mı bekleniyor sorusuna neden oldu.



BloombergHT’den Kerim Karakaya’nın haberine göre, Merkez Bankası’ndan, kurlarındaki artışı frenlemek bankalara yeni bir talimat gitti. habere göre, TCMB, şirketlerin artan döviz talepleri konusunda bankaları uyararak, pazartesi gününe kadar gelecek olan büyük hacimli döviz taleplerinin karşılanmamasını istedi.

Merkez Bankası’ndan bankalara neden talimat gitti? Dolarda yeni patlama mı bekleniyor?

Habere göre, isimlerini açıklamak istemeyen yetkililer, firmaların yıl sonu döviz biriktirme çabaları oluşan baskıyı düzenleyici kurumların hafifletmeye çalıştığını bildirirken, TCMB konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

İşte bu haberin ardından gözler yeniden dövize çevrilirken, “Bu kadar zamandır 18 TL’yi aşamayan dolarda yeni bir yükseliş mi yaşanacak sorusunu gündeme getirdi.

Yaklaşık 3 ay kadar bir süredir 18,60’ın civarında yatay seyreden dolar kurunda son birkaç gündür dalgalanma olmuş ve kur dün 18,80 seviyesi kadar yükselmişti.

Diğer yandan Türk Lirası, ekonomi yönetiminin önlemlerine rağmen bu sene dolar karşısında yüzde 29 değer kaybetti. Verilere göre TL, gelişen ülke para birimleri arasında Arjantin pesosundan sonra en fazla değer yitiren para birimi oldu.

1 dolar yarından sonra tam bu kadar olacak! Dolar için peş peşe rakam verildi, duyanın nutku tutuldu! Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön